G4Media.ro

Alpinistul hunedorean Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest / A urcat în…

Sursa foto: Facebook / Ștefan Adrian Jurca

Alpinistul hunedorean Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest / A urcat în varianta sport, în care şi-a transportat singur materialele necesare şi mâncarea, mai sus de tabăra de bază

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a reușit să cucerească vârful Everest de 8.848 de metri, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
“Ahriţculesei Adrian a cucerit Acoperişul Lumii. Este pe Everest (8.848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediţii coborârea spre tabăra de bază, la 5.335 m!”, a precizat Ștefan Adrian Jurca pe pagina sa de socializare.
El a postat şi o imagine cu o hartă transmisă de sportiv, în care se poate observa poziţia acestuia.
Comunicarea cu alpinistul se realizează printr-un telefon special, conectat la satelit.
“Adrian a plecat spre vârf la ora 21,00, ora Nepalului, şi a cucerit Everestul după aproape 12 ore, la ora 8,00 dimineaţa, ora Nepalului. Starea sa de sănătate este bună, este optimist şi consumă puţin oxigen. Trebuie spus că Adrian a ales să urce pe Everest în varianta sport, în care şi-a transportat singur materialele necesare şi mâncarea, mai sus de tabăra de bază”, a spus managerul sportivului.
Adrian Ahriţculesei se îndreaptă vineri spre tabăra de bază (5.335 m), însă până acolo, în funcţie de condiţiile meteo va mai face o oprire la tabăra 3 (7.200 m) sau la tabăra 2 (6.400 m).
În luna ianuarie 2023, el a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel ‘Circuitul celor 7 vulcani’, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Felicitari!

  2. Muntele este o parte de educatie. Poveste frumoasa! Felicitari!

  3. De admirat.
    👏🏻👏🏻👏🏻