G4Media.ro

Xpeng, producător chinez de mașini electrice, vrea să livreze o mașină zburătoare…

Sursa foto: Facebook/XPENG AEROHT_Official

Xpeng, producător chinez de mașini electrice, vrea să livreze o mașină zburătoare în 2026

Xpeng AeroHT, unitatea de vehicule zburătoare a producătorului chinez de mașini electrice Xpeng, își propune să livreze clienților mașina sa zburătoare în 2026, a declarat copreședintele companiei pentru CNBC.

Anul trecut, Xpeng AeroHT a prezentat Land Aircraft Carrier – un camion mare cu o dronă electrică zburătoare cu două locuri pentru pasageri în interior. Mașina zburătoare se poate desprinde de camion, iar oamenii pot intra apoi în dronă și o pot pilota.

Brian Gu, copreședinte al Xpeng, a declarat că vehiculul va fi disponibil pentru precomandă în acest an, adăugând că firma speră să livreze unitatea în 2026.

„Motivul pentru care suntem încrezători, deoarece proiectăm acest lucru pentru utilizarea nu în centrele urbane, ci la periferie, în zone pitorești, unde … vom lucra cu municipalitățile pentru a crea parcuri și zone de zbor care să le permită oamenilor să se bucure de zbor fără a avea nevoie de toate aprobările complicate”, a precizat Gu.

Xpeng a declarat anul acesta că mașina zburătoare trece în prezent printr-un proces de certificare cu autoritatea chineză de reglementare în domeniul aviației.

Calendarul din 2026 este puțin mai târziu decât obiectivul de livrare din trimestrul al patrulea al anului 2025, pe care Xpeng îl anunțase anterior.

Gu a declarat că pasagerii nu vor avea nevoie de o licență specială pentru a pilota drona pentru utilizarea inițială.

„Pentru că folosim cazuri de utilizare legate de agrement și sport pentru utilizarea inițială a acestui dispozitiv de zbor. Pe măsură ce vă apropiați mai mult de centrele … urbane, aveți nevoie de licențe speciale și va fi mult mai complicat să obțineți aprobarea pentru acestea”, a declarat Gu.

Xpeng a căutat să se extindă și în alte domenii ale mobilității electrice, CEO-ul companiei, He Xiaopeng, declarând anterior la CNBC că robotica și mașinile zburătoare fac parte din obiectivele pe termen lung ale companiei.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează