G4Media.ro

Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze, anunță oficiali din armată

Photo by Genya SAVILOV / AFP

Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze, anunță oficiali din armată

Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze, care vor avea un preț de 2.000 de leva bucata (aprox. 5.000 lei) și vor avea capacitatea de a distruge tancuri evaluate la 10-15 milioane de euro, potrivit lui Kalin Dimitrov, directorul executiv al unei companii din cadrul Ministerului Apărării, după cum a relatat într-un interviu acordat ziarului armatei bulgare, transmite Novinite.

Inițial, asamblarea acestor vehicule aeriene fără pilot la bord va implica utilizarea de piese de la furnizori externi, urmând ca în cele din urmă să se treacă la producția internă în cadrul structurilor companiei. Dimitrov a menționat că focosul, sau muniția, va fi fabricat în Bulgaria și produs la uzina „Terem” din Kostenets.

Au avut loc întâlniri cu companii bulgare care au experiență în domeniul producției de drone. În Bulgaria, mai multe întreprinderi nou înființate au făcut deja progrese în dezvoltarea de vehicule aeriene fără pilot la bord în scopuri comerciale.

Experiența dobândită în urma conflictului din Ucraina subliniază utilitatea tot mai mare a dronelor pe câmpul de luptă. Acestea sunt clasificate în diverse tipuri, de la drone relativ simple, capabile să transporte și să lanseze grenade, până la drone FPV mai sofisticate, echipate cu rachete RPG care cântăresc aproximativ un kilogram.

La un nivel avansat se află dronele kamikaze concepute pentru a ținti vehicule blindate, cu o versiune mai mare potrivită pentru atacarea clădirilor și fortificațiilor, potrivit Centrului de informații al Ministerului Apărării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...