G4Media.ro

Zelenski: Ucraina „nu își poate permite să piardă Harkovul și are nevoie…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Ucraina „nu își poate permite să piardă Harkovul și are nevoie de ajutor acum” / „Situația este foarte gravă” / Putem preveni ocuparea regiunii cu două sisteme Patriot

Volodimir Zelenski a declarat că nu au nevoie decât de două sisteme Patriot și să împiedice Rusia să ocupe regiunea Harkov, relateză Sky News.

Vorbind pentru ABC News în timpul unei vizite în regiunea aflată în conflict, președintele ucrainean a declarat că țara „nu își poate permite să piardă Harkovul” și că „are nevoie de ajutor acum” pentru a o salva de la ocupație.

„Situația este foarte gravă”, a spus Zelenski.

Moscova a lansat o nouă incursiune peste graniță în Harkov vinerea trecută, forțând 8.000 de persoane să își părăsească locuințele.

Aceasta vine după anunțul unui ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari din partea SUA – pe lângă cele 61 de miliarde de dolari deja promise.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat ieri că Washingtonul este „concentrat” pe trimiterea de sisteme de rachete Patriot și alte forme de apărare aeriană critică în Ucraina.

Patriot, este un sistem de apărare antirachetă sol-aer și este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din SUA.

La începutul acestei luni, Germania a promis, de asemenea, o baterie Patriot suplimentară, în timp ce Spania a declarat că va livra rachete antiaeriene Patriot.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Wow… Cat de repede se schimba totul. Azi de dim situatia era stabila, acum e grava. Axa raului ajuta Rusia sa distruga Ucraina. E clar ca urmeaza Sumi asa cum au si anuntat ruznacii. Pacat ca Polonia, Spania, Grecia si alte tari care au patriot cu trimit o baterie acolo alaturi de SUA, Germania, Romania axa Binelui.

  2. Nu isi permit sa piarda nimic. Trb sa aduca mai rpd tinerii pe frot. In Elvetia trb sa convinga Nato sa mearga acolo sa ii ajute. Implicare directa.