G4Media.ro

Opt ceasuri care au aparținut celebrului pilot de Formula 1, Michael Schumacher,…

captura video

Opt ceasuri care au aparținut celebrului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, au fost licitate pentru 4,4 milioane de dolari

Opt ceasuri care au aparținut fostei vedete a curselor de Formula 1, Michael Schumacher au fost vândute pentru aproape 4 milioane de franci elvețieni (4,4 milioane de dolari) la o licitație organizată la Geneva, scrie AP.

Cea mai importantă piesă din cadrul vânzării, organizată de familia lui Schumacher, a fost un ceas oferit superstarului german al curselor de către fostul director executiv al Ferrari, Jean Todt, ca un cadou de Crăciun în 2004. Prețul final a fost de 1,5 milioane de franci.

Ceasul de platină făcut la comandă de F.P. Journe, Vagabondage 1, are aur alb de 18 carate, un cadran de ceas roșu și imagini ale unui logo Ferrari, ale căștii de curse a lui Schumacher și ale unui „7” – pentru a onora cele șapte victorii ale sale în Campionatul Mondial.  

Remi Guillemin, șeful departamentului de ceasuri pentru Europa și cele două Americi al casei de licitații Christie’s, a refuzat să identifice cumpărătorul, dar a declarat că cinci ceasuri din colecția Ruthenium – un set în cutie – au fost achiziționate de același cumpărător.

În timp ce majoritatea celor opt ceasuri s-au vândut în limitele estimărilor de dinaintea vânzării, un Audemars Piguet cu emblema calului cabrat Ferrari a fost vândut la un preț de 330.000 de franci – mult peste vârful de gamă așteptat, de 250.000 de franci.

Vânzarea ceasurilor lui Schumacher a fost sincronizată cu cea de-a 30-a aniversare a primei sale victorii în Campionatul piloților de Formula 1, în 1994.

Ceasurile, care au fost duse la New York și Taipei pentru a fi expuse înainte de vânzare, au făcut parte dintr-o licitație mai amplă de ceasuri de lux organizată de Christie’s din Geneva.

Schumacher, care s-a retras din Formula 1 în 2012, împarte recordul pentru cele mai multe titluri în Formula 1 cu pilotul britanic Lewis Hamilton.

În luna decembrie a anului următor, Schumacher a căzut în timp ce schia în stațiunea alpină franceză Meribel și a suferit o leziune cerebrală aproape fatală.

De când a fost transferat din spital, în septembrie 2014, el continuă să fie îngrijit în mod privat într-o casă de familie din Elveția.



Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...