G4Media.ro

Poliția olandeză, ciocnire cu protestatarii pro-Palestina la o universitate din Amsterdam /…

sursa foto:Captura video

Poliția olandeză, ciocnire cu protestatarii pro-Palestina la o universitate din Amsterdam / Personalul universitar a denunțat violența poliției față de studenții protestatari

Polițiștii antirevoltă înarmați cu bastoane au intervenit luni la o demonstrație pro-Palestina la Universitatea din Amsterdam (UvA), ultima dintr-o serie de ciocniri între poliție și protestatari la universitățile olandeze, relatează Politico.

Studenții și personalul au organizat luni dimineață ieșirea din universități din întreaga Olanda, cerând instituțiilor olandeze să pună capăt complicității lor în „genocidul în curs de desfășurare” din Gaza și denunțând metodele violente pe care poliția le-a folosit pentru a reprima protestatarii pașnici.

„Protestul National Walkout, care a început pașnic, s-a transformat, din păcate, într-o ocupație” a clădirii campusului Roeterseiland al UvA, a precizat universitatea într-un comunicat, cerând protestatarilor să părăsească clădirea.

Poliția a fost chemată la fața locului de către UvA, care a semnalat distrugeri provocate de demonstranți.

Sarah Bracke, profesoară de sociologie a genului și sexualității la UvA, a declarat pe X că ea și colegii ei au fost „îngroziți” de acțiunile consiliului executiv al universității.

„Timp de trei zile consecutive, ei au autorizat violențe polițienești extreme împotriva propriului personal și a studenților lor, care erau angajați într-un protest non-violent în campus împotriva complicității UvA în genocidul în curs de desfășurare din Gaza”, se arată în declarație. „Suntem șocați de disprețul absolut, lipsa de respect și lipsa generală de bunăvoință a Consiliului față de studenții și personalul său”.

Lunea trecută, în seara zilei de luni, poliția olandeză a arestat peste 100 de persoane la desființarea unei tabere la universitate.

În ultimele săptămâni, în campusurile din întreaga Europă au avut loc proteste împotriva atacului Israelului asupra Gazei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte importanta catedra a sociologiei genului si sexualitatii a protestat impotriva politiei. Oare de ce nu ma mir?