G4Media.ro

Grecia se aşteaptă pe termen mediu la 40 de milioane de turişti…

sursa foto: Unsplash

Grecia se aşteaptă pe termen mediu la 40 de milioane de turişti anual

Grecia ar urma să înregistreze noi cifre record privind sosirile turiştilor în 2024 şi în următorii ani, atrăgând vizitatori de pe noi pieţe şi consolidându-şi poziţia de destinaţie globală, arată analizele interne şi externe, informează publicaţia Ekathimerini,  relatează Agerpres.

Dar aceste analize avertizează asupra provocărilor legate de turismul excesiv, subliniind necesitatea unor proiecte de infrastructură cu ajutorul fondurilor europene, importanţa investiţiilor verzi şi îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor din sector.

Conform analizei Fitch Solutions, turismul ar urma să înregistreze în Grecia noi cifre record pe termen mediu, sosirile ajungând la 40 de milioane, ţara fiind una dintre cele mai atractive destinaţii turistice pe plan internaţional.

Fitch se aşteaptă în acest an la o nouă creştere a turismului, după redresarea completă din 2023 în urma pandemiei. Sosirile ar urma să urce cu 5,3% anul acesta, ajungând la 34,5 milioane, respectiv la 104,4% faţă de nivelul din 2019 (31,3 milioane), şi faţă de un nivel de 32,7 milioane în 2023.

Până în 2028, Fitch Solutions estimează că tendinţa de creştere va continua, sprijinită de vizitatorii de pe noi pieţe, dar şi de pe cele tradiţionale. Până în 2028, Fitch se aşteaptă la 39,3 milioane de turişti, cu o rată medie de creştere de 3,7%.

Totuşi, Fitch Solutions atrage atenţia asupra turismului excesiv şi a riscului la adresa capacităţii ţării de a furniza servicii turistice, pe fondul majorării numărului de vizitatori.

De asemenea, într-o analiză a grupului bancar Alpha Bank, se arată că perspectivele turismului elen în acest an sunt în mod special favorabile, în pofida presiunilor asupra cererii externe, pe fondul atenuării în Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...