G4Media.ro

Germania insistă ca Spania și Grecia să trimită sisteme Patriot în Ucraina…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Germania insistă ca Spania și Grecia să trimită sisteme Patriot în Ucraina / Oficialii NATO vor să mențină pe poziție sistemele din Polonia și România, din cauza apropierii de Rusia

Germania a atras public atenția aliaților săi din NATO, Spania și Grecia, că nu și-au donat sistemele de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei, relatează The Telegraph.

Kievul a declarat că are nevoie de cel puțin șapte baterii de rachete sol-aer de fabricație americană pentru a-și proteja orașele de campania tot mai intensă de bombardamente cu rază lungă de acțiune a Rusiei.

„Multe țări au sisteme Patriot sau sisteme comparabile”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, într-o apariție televizată marți seara târziu.

El a adăugat: „Să spunem că, dacă o țară care are, de exemplu, șase sisteme Patriot sau patru și nu se află în prima linie a frontului spre est, poate preda cu ușurință un sistem Patriot”.

Rugat de prezentator să confirme dacă se referea la Spania și Grecia, Pistorius a spus: „Discutăm cu ele chiar acum. Sincer, nu pot să înțeleg”.

Madridul are o baterie Patriot desfășurată în Turcia, unde este staționată din 2013 pentru a se proteja împotriva atacurilor cu rachete din Siria.

Accentul a căzut pe cele două capitale deoarece oficialii NATO doresc să mențină sistemele Patriot în România și Polonia, din cauza apropierii lor de granița cu Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...