G4Media.ro

Îmblânzirea scorpiei blănoase: Voluntarii încearcă să domesticească o colonie de pisici sălbatice…

sursa foto: Unsplash/ Jae Park

Îmblânzirea scorpiei blănoase: Voluntarii încearcă să domesticească o colonie de pisici sălbatice de pe o insulă din nord-vestul Scoției

Voluntarii încearcă să se ocupe de o colonie de cel puțin 20 de pisici sălbatice din Insula Barra. Organizația non-profit Western Isles Support for Cats and Kittens (Wisck) și voluntarii sale au prins pisicile în capcane și le-au dus la Stornoway, în insula Lewis, pentru controale veterinare și sterilizare, transmite RFI. Wisck speră să le găsească în cele din urmă un cămin.

Wisk a declarat că în Barra, o insulă din partea de sud a Arhipelagului Hebridelor Exterioare din nord-vestul Scoției, există o problemă cu pisicile sălbatice de mai mulți ani, multe dintre animale fiind descendente ale „pisicilor de hambar” care erau ținute pe vremuri în ferme pentru a controla șoarecii și șobolanii.

Karen Cowan, de la Wisck, a declarat pentru BBC „Vezi 20 de pisici, dar ar putea fi 30, deoarece unele nu apar la o casă pentru mâncare, ci sunt membre ale aceleiași colonii”. Ea a adăugat: „Sezonul de reproducere pentru pisicile sălbatice este între aprilie și septembrie, în funcție de vreme și de cât de bine sunt hrănite. „Numărul lor s-ar putea tripla până iarna viitoare”.

Citește articolul integral pe RFI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează