G4Media.ro

Ce poți face în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Sursa foto: Pixabay

Ce poți face în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Film, muzică, pește, literatură. Acestea sunt doar o parte din lucrurile care leagă zilele de weekend, în București.

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului (Earth Hour). Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

În București, Ora Pământului va fi celebrată de Cantus Mundi printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii. Peste 400 de copii și tineri din 16 coruri invită publicul din capitală să îi susțină în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzică, implicare și responsabilitate față de natură.

Acțiune de voluntariat la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București

Susținătorii dornici să ajute natura, sunt invitati de echipa WWF-România, pe 23 martie, la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București unde vor dărui câteva ore planetei prin desfășurarea de lucrări de primăvară precum tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor și igienizare. Toti cei care doresc să se alăture acestei activități se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei: wwf.ro/orapamantului.

Gurmanzii și iubitorii de experiențe culinare sunt aşteptaţi intre 22 – 25 martie la Festivalul Pescăresc de Buna Vestire să guste din preparatele de peste si fructe de mare ale bucatarului Ovidiu Țigănuș – Bărbosu. Evenimentul are loc la Alveola Kiseleff din Sectorul 1.

Pe lângă mâncare, vizitatorii vor avea parte și de alte activități și surprize: ateliere de creație pentru copii, show-uri culinare, momente artistice, degustări și povești pescărești.

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se desfășară în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară. Cinefilii sunt invitați la întâlnirea anuală cu cele mai recente și remarcabile filme franceze.

Publicul este invitat să se cufunde într-un program uluitor, care își manifestă susținerea pentru cinematografia de gen, în special, și celebrează propunerile cinematografice alternative și provocatoare.

La București, proiecțiile au loc la cinema Elvire Popesco, fiind prezentate 28 de filme.

Iubitorii de artă sunt invitati la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a explora „Universul lui Salvador Dalí”, cea mai amplă expoziție dedicată artistului spaniol ce aduce laolaltă 170 de lucrări fascinante, de la sculpturi, litografii și mobilier suprarealist până la miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safire și sticlă, ce surprind geniul excentric al unuia dintre maeștrii suprarealismului.

Comedia romantică regizată de Radu Potcoavă „Băieții buni ajung în Rai”, din 22 martie în cinematografele din România.

Lungmetrajul produs de Wearebasca (Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița) va putea fi urmărit în peste 60 de cinematografe din țară.

Festivalul Cărților Deschise se desfășoară în perioada 22-31 martie, la Opera Comică pentru Copii.

Festivalul Cărților Deschise se adresează tuturor vârstelor, inclusiv celor mai tineri potențiali cititori (0-3 ani), oferind zone senzoriale și de relaxare, concursuri și oferte speciale pentru cărțile dedicate bebelușilor.

Accesul publicului este gratuit, iar pentru participarea la anumite activități și ateliere se pot procura tichete OCC disponibile la Magazinul OCC din incinta instituției, la un cost de 3 lei per tichet.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează