G4Media.ro

FOTO Au înflorit ghioceii sălbatici din Parcul Natural Grădiștea Muncelului / ”Să…

Sursa foto: Facebook / Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina

FOTO Au înflorit ghioceii sălbatici din Parcul Natural Grădiștea Muncelului / ”Să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil”

Ghioceii sălbatici din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au înflorit, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Turiștii sunt așteptați să admire ghioceii sălbatici de pe Platoul Vârtoapelor sau „Dumbrava minunată” a dacilor, cum mai este cunoscut locul.

Sursa foto: Facebook / Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina

Delicatele flori pot fi văzute până în luna aprilie, iar reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva fac un apel către cei care ajung în această zonă să fie responsabili cu aceste plante și să nu le rupă.

“Ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe. Ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce. Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil”, transmit cei de la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina.

Sursa foto: Facebook / Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina este situat pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Grozav!!! Este splendidă natura! Să mergem acolo cu totii să facem selfie-uri cu buzele țuguiate in timp ce ii călcăm in picioare! Și apoi să culegem un braț să avem primăvara în casă cateva zile! Dar ca să nu plecăm nemâncați încingem grătarele ascultăm muzică bună pentru oameni frumoși (manele), poate o horă si abia apoi plecăm acasă.
    Vă rugăm spuneți-ne când si unde apar si berze si flamingo pentru ca nimic nu te conectează mai mult cu natura decât vânătoarea!