G4Media.ro

VIDEO Galeria lui Lazio a cântat imnuri fasciste în berăria din Munchen…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Galeria lui Lazio a cântat imnuri fasciste în berăria din Munchen în care Hitler programul Partidului Național-Socialist al Muncitorilor Germani

Un grup de susținători ai echipei italiene Lazio Roma au petrecut cu cântece naziste la Munchen, înaintea meciului disputat de Lazio cu Bayern, marți, scrie Corriere della Sera.

Locația aleasă a fost o berărie unde a avut loc unul din primele mitinguri ale dictatorului nazist Adolf Hitler.

Aproximativ o sută de fani italieni au mers  în locația în care, în1920, Adolf Hitler a lansat programul Partidului Național-Socialist al Muncitorilor Germani.

În această berărie, suporterii biancocelesti au cântat diverse refrene, inclusiv imnuri fasciste. După cum se vede în acest videoclip, ei au făcut salutul fascist și au scandat: „Duce, Duce, Duce”, făcând referire la Mussolini.

Marți, 5 martie, Lazio a jucat cu Bayern Munchen în returul 16-imilor de finală ale Ligii Campionilo, iar meciul a fost câștigat de germani cu 3-0. În tur, a câștigat Lazio cu 1-0.

Fanii au cântat, printre altele, despre „Cămășile negre”, milițiile paramilitare ale fasciștilor lui Mussolini.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare arată, de asemenea, aproximativ 100 de „fani” romani care scandează sloganuri fasciste în Hofbräuhaus din Munchen. În plus, mai mulți huligani de la Lazio au arătat așa-numitul salut roman, care este similar cu salutul nazist.

Poliția din Munchen a confirmat că luni seara a avut loc o operațiune la Hofbräuhaus și că sunt în curs de desfășurare investigații. Inițial nu se cunoșteau detalii.

De asemenea, videoclipurile care circulă pe internet au stârnit indignare și au fost condamnate cu fermitate de comisarul pentru sport al orașului Roma.

„Imaginile cu fanii lui Lazio cântând imnuri în onoarea lui Duce și arătând salutul roman la Munchen în timpul meciului din Liga Campionilor sunt o rușine pentru Lazio, pentru toți fanii și pentru orașul Roma. De aceea, condamn în termenii cei mai fermi ceea ce se poate vedea și care, din păcate, face înconjurul lumii în aceste ore”, a declarat Alessandro Onorato.

Berăria Hofbräuhaus a explicat că un grup de fani ai lui Lazio a fost însoțit de poliție pe tot parcursul serii. „Nu am avut cunoștință de cântece fasciste și nici nu am observat gesturi necorespunzătoare din partea oaspeților. În caz contrar, am fi intervenit cu siguranță”, se arată în comunicat.

Astfel de scene au avut loc în repetate rânduri la meciurile lui Lazio în trecut. Există un grup mai mare de suporteri de dreapta în rândul fanilor clubului care folosesc, de asemenea, simbolul SS. Clubul se numește oficial SS (Societa Sportiva) Lazio.

În lumea fotbalului european, o parte fin galeria echipei Lazio și-a câștigat o reputație de extremă dreapta. Peluza Nord de pe Stadionul Olimpic din Roma este deosebit de notorie în acest sens. Acolo există și ultrași care strigă în mod deschis sloganuri fasciste și apar la meciuri cu afișe, semne și simboluri fasciste.

Istoria clubului prezintă deja paralele cu fascismul italian. Dictatorul Benito Mussolini a avut un card emis de club. Unul dintre strănepoții săi, Floriani Mussolini, a fost jucător aici până acum câteva luni. Până în ziua de azi, fanii își întind brațul drept în „salutul roman”, iar graffiti cu abrevierea SS în litere runice pot fi încă găsite în jurul stadionului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Voi ati citit titlul înainte sa publicați? Nu lipsește o prepoziție, ceva?