G4Media.ro

BBC: Egiptul a construit în ultima săptămână peste 3 kilometri de zid…

sursa foto: captura video

BBC: Egiptul a construit în ultima săptămână peste 3 kilometri de zid la granița cu Gaza

Egiptul a construit mai mult de 3 kilometri de zid în ultima săptămână, potrivit BBC Verify, citat de The Telegraph.

De asemenea, acesta a precizat că a avut loc „o nouă curățare a unei zone mari de lângă granița sa [a Egiptului] cu Gaza”.

Aceasta urmează după ce la începutul acestei luni s-a raportat că Egiptul a început să construiască o zonă înconjurată de ziduri înalte de beton de-a lungul graniței cu Gaza, care părea destinată să găzduiască palestinienii care fugeau de un atac israelian amenințat asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza.

Egiptul, care a negat că ar fi făcut astfel de pregătiri, a tras în mod repetat un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea ca ofensiva devastatoare a Israelului în Gaza să îi deplaseze pe palestinieni în Sinai – ceea ce, potrivit Cairo, ar fi complet inacceptabil -, reluând avertismentele unor state arabe precum Iordania.

În raportul său, BBC a afirmat că „autoritățile din provincia egipteană Sinai de Nord au emis o declarație în care spun că „forțele armate înființează o zonă logistică pentru a primi ajutoare pentru Gaza” pentru a decongestiona drumurile din apropierea graniței”. Acesta a adăugat că un guvernator local a declarat că regiunea este pregătită pentru „zone de așteptare pentru camioane, depozite sigure, birouri administrative și locuințe pentru șoferi”.

Potrivit BBC, un lucrător umanitar pentru o organizație de caritate din Marea Britanie, care face parte din eforturile umanitare din Gaza, a declarat pentru postul public de televiziune britanic că „nu a văzut niciodată defrișări de teren la scară largă” pentru un astfel de centru logistic și că nu aveau cunoștință de un astfel de plan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. stiu si ei mai bine cine sunt „fratii lor” palestinieni. de ce crezi ca le-a inchis granita in nas?

  2. Probabil ca in Egipt nu exista CNCD si Csaba Astalos. :))