G4Media.ro

Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată de un mecanic de locomotivă în…

Sursa foto: Pixabay

Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată de un mecanic de locomotivă în județul Brăila, la câmpie / A fost emis mesaj RO-Alert / Echipe de polițiști și jandarmi au căutat animalele, dar nu le-au găsit

Situație nemaiîntâlnită în județul Brăila, în inima Câmpiei Bărăganului: ISU „Dunărea” a emis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-Alert cu privire la „prezența unor urși”, scrie debraila.ro.

Totul a plecat, potrivit informațiilor debraila.ro, de la un apel la 112. Un mecanic de locomotivă a văzut o ursoaică cu pui în zona liniei de cale ferată dintre orașul Făurei și localitatea Făurei-Sat. Acesta a alertat autoritățile.

ISU „Dunărea” a emis un mesaj „RO-Alert: alertă extremă” în care semnala „prezența unor urși în zona liniei de cale ferată – Făurei – Făurei-Sat” și îi sfătuia pe brăileni să evite zona, să rămână în locuință și să păstreze distanță fața de animale.

În zonă, la scurt timp după apelul la 112, s-au deplasat echipe formate din pompieri și jandarmi, care au periat câmpurile, în căutarea ursoaicei cu pui.

Citește integral pe debraila.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. La intrarea în tură ar trebui sa fie testați pt alcool și droguri. Dpdv geografic, cel mai apropiat județ din care putea ajunge ursul pana la Brăila ar fi Buzăul. Or din zona muntoasa a județului Buzău pana la Făurei era imposibil sa n-o mai vadă nimeni.