G4Media.ro

Elveția a decis să interzică gruparea teroristă palestiniană Hamas printr-un proiect de…

Sursa foto: Pixabay

Elveția a decis să interzică gruparea teroristă palestiniană Hamas printr-un proiect de lege

Guvernul federal elveţian a anunţat miercuri că a decis să interzică gruparea teroristă palestiniană Hamas printr-un proiect de lege înaintat Parlamentului, relatează AFP conform Agerpres.

Consiliul Federal (guvernul) „a decis să elaboreze o lege care vizează interzicerea Hamas. El consideră că această opţiune este cea mai bună soluţie pentru a răspunde situaţiei create după 7 octombrie în Orientul Mijlociu” şi atacurilor fără precedent ale grupării teroriste pe teritoriul israelian.

La patru zile după acest atac terorist care s-a soldat cu peste 1.200 de morţi, majoritatea civili, de partea israeliană şi luarea a circa 240 de ostatici, Consiliul Federal „a estimat că Hamas ar trebui desemnată organizaţie teroristă”.

„Această lege le va oferi autorităţilor federale instrumentele adecvate pentru a lupta împotriva posibilelor activităţi ale grupării islamiste Hamas sau de sprijin a organizaţiei în Elveţia”, a explicat guvernul în comunicat.

Luările de poziţie ale principalelor partide elveţiene au lăsat puţine îndoieli cu privire la rezultatul votului.

Partidul Popular Elveţian (SVP), de extremă-dreapta şi eurosceptic, care şi-a consolidat şi mai mult poziţia la alegerile parlamentare din 22 octombrie, a cerut cu fermitate această măsură, la fel şi organizaţiile evreieşti din ţară.

Hamas este clasificată deja drept organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...