G4Media.ro

Israelul informează că reprezentanții Crucea Roșie nu s-au întâlnit până acum cu…

sursa foto: captura video

Israelul informează că reprezentanții Crucea Roșie nu s-au întâlnit până acum cu ostaticii pe care teroriștii Hamas i-au dus în Gaza, după atacul din 7 octombrie: „Nu avem nicio dovadă că ei sunt în viaţă”

Crucea Roşie nu s-a întâlnit până acum cu persoanele luate ostatice în timpul atacului comis de teroriștii Hamas contra Israelului, a afirmat marţi ministrul israelian de externe Eli Cohen, după o întrevedere, la Geneva, cu preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric, informează Agerpres.

”Sunt cu ministrul sănătăţii, am avut o reuniune cu CICR. Până astăzi nimeni nu s-a întâlnit cu ostaticii. Nu avem nicio dovadă că ei sunt în viaţă”, a declarat Cohen într-o conferinţă de presă.

”Am făcut să intre alimente, apă şi medicamente în Gaza. Însă până astăzi niciunul dintre ostaticii noştri nu s-a întâlnit cu Crucea Roşie”, a adăugat el.

Prezente la conferinţa de presă de la Geneva, rude ale unor ostatici au arătat fotografii şi înregistrări video în care apar aceştia. CICR a subliniat marţi că susţine cauza ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza şi că va continua să solicite informaţii despre ei şi despre starea sănătăţii lor.

Eli Cohen a afirmat marţi că CICR ar trebui să fie ”mai puternic şi mai clar în declaraţii şi să exercite o presiune mai mare”.

”Vom continua acest război până vom fi eliminat Hamas şi vom fi recuperat toţi ostaticii noştri”, a accentuat ministrul israelian de externe, care a dat asigurări că Israelul nu va opri ostilităţile atât timp cât cele două obiective nu sunt atinse.

În 7 octombrie gruparea Hamas a lansat un atac terorist de amploare contra sudului Israelului, soldat cu aproximativ 1.200 de morţi. Militanţii Hamas au luat ostatice 244 de persoane, pe care le-au dus în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene masive contra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza şi ulterior a intrat cu trupe şi tancuri în enclava palestiniană. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, circa 11.200 de persoane au murit până acum în timpul ripostei israeliene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...