G4Media.ro

Kremlinul minimalizează importanţa trecerii unei a doua nave prin coridorul temporar din…

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Kremlinul minimalizează importanţa trecerii unei a doua nave prin coridorul temporar din Marea Neagră

Trecerea unei a doua nave din Ucraina prin coridorul temporar pe Marea Neagră nu are nicio legătură cu perspectivele unui nou acord privind cerealele, în care să fie implicată Rusia, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Peskov a spus că perspectivele relansării acordului privind cerealele vor depinde de respectarea promisiunilor date Moscovei de către Occident cu privire la exporturile ruse de cereale şi îngrăşăminte.

Duminică, Kievul a anunţat că un vas ce transporta produse siderurgice către Africa părăsise portul ucrainean Odesa printr-un coridor maritim temporar din Marea Neagră, a doua navă care face acest lucru după ce Rusia s-a retras, în luna iulie, din acordul mediat de ONU ce permitea exportul de cereale în condiţii de siguranţă. Ulterior, Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare.

Comunitatea internaţională încearcă să găsească o modalitate de a asigura rute pentru transportul cerealelor către restul lumii în timp util pentru recolta din această toamnă, Ucraina şi Rusia fiind principalii exportatori la nivel mondial.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...