G4Media.ro

Centura ocolitoare a municipiului Sf. Gheorghe va fi finalizată în primăvara anului…

Sursa foto: Pixabay

Centura ocolitoare a municipiului Sf. Gheorghe va fi finalizată în primăvara anului 2024 / Costă 300 de milioane de lei şi este finanţată din fonduri europene

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, începute anul trecut, avansează conform graficului, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Cele patru sensuri giratorii prevăzute în proiect au început să prindă contur, a declarat, joi, primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, drumul de centură ar putea fi dat în folosinţă în primăvara anului viitor și va reduce aglomeraţia din oraş, pentru că traficul de tranzit va fi redus cu cel puţin 20%.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens, cu o lăţime 3,50 metri. Aceasta se va desprinde din DN12, Braşov-Bacău, înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe. Vor fi realizate, de asemenea, patru intersecţii giratorii şi trei pasaje peste calea ferată şi peste Râul Olt.

Investiţia se cifrează la aproape 300 de milioane de lei şi este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează