G4Media.ro

Kelemen Hunor susține suspendarea negocierilor politice, anunțată de Marcel Ciolacu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor susține suspendarea negocierilor politice, anunțată de Marcel Ciolacu

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat sâmbătă că e de acord cu suspendarea negocierilor politice între PSD, PNL și UDMR pentru formarea noului guvern după ce liderul social-democrat Marcel Ciolacu a făcut un anunț public în acest sens.

„Sunt de acord cu această propunere. Guvernarea este pentru oameni, prioritățile societății trebuie să fie și prioritățile coaliției de guvernare”, a spus Kelemen Hunor într-o declarație pentru G4Media.

Suspendarea negocierilor de către PSD vine pe fondul declanșării grevei generale în educație chiar de luni, 22 mai.

Președintele Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele socială că negocierile politice pentru viitorul guvern, pe care el ar urma să îl conducă, ”trebuie suspendate” până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale. Acest anunț reprezintă suspendarea de facto a negocierilor cu PNL și UDMR, potrivit informațiilor G4Media.

”E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată”, a declarat Ciolacu.

Negocierile PSD-PNL-UDMR au fost suspendate vineri din cauza neînțelegerilor și urma să fie reluate luni.

Cele trei mari sindicate din educație au anunțat că luni, 22 mai, începe o grevă generală. Profesorii cer creșterea salariilor și arată că salariul net al unui profesor debutant e de circa 2.400 de lei.

Pe de altă parte, reforma pensiilor speciale este asumată de guvern în cadrul PNRR. Până acum, coaliția de guvernare nu a ajuns la o concluzie clară cu privire la eliminarea exceselor din pensiile speciale.

Oficialii PNL nu au răspuns până la acest moment la apelurile G4Media pentru a-și preciza poziția față de decizia liderului PSD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai normal, ca orice dama de companie udemereu’ are instinctele ascutite, stie exact cum sa isi urmeze interesul si cand sa treaca de partea altor mafioti mai generosi.
    Jo Napot Kivanok PSD.

  2. Păi ce ar fi proști să nu susțină,rămân cu ministerele de acum semnificative și bănoase și ies în avantaj.