G4Media.ro

După ce a fost achitat în ultimul său proces, Attila Markó s-a…

Sursa Foto: Maszol/ Autor: Kiss Gabor

După ce a fost achitat în ultimul său proces, Attila Markó s-a întors în România din Ungaria, unde s-a refugiat în urmă cu opt ani, și a apărut la Congresul UDMR

După cum a relatat Maszol, Attila Markó, fostul politician UDMR, a fost achitat în ultimul său proces. Politicianul, care se afla în Ungaria în momentul procesului, și-a anunțat zilele trecute întoarcerea acasă într-o postare pe Facebook. Acesta nu a trebuit să aștepte prea mult pentru întoarcere, ajungând la Timișoara vineri seara, transmite Maszol.

„În cei aproape opt ani și jumătate care au trecut de la 20 noiembrie 2014, au existat cinci rechizitorii, dintre care trei au fost achitate și două au fost abandonate de către procuratură. În alte 32 de cazuri identice de despăgubiri, acuzarea a întrerupt procedura după prima achitare definitivă. Aici se încheie povestea… Vă mulțumim foarte mult tuturor pentru sprijin și încurajări! Ne vedem acasă!” – de pe portalul Maszol.ro- de pe portalul Maszol.ro- de pe portalul Maszol.ro

Vineri seară, Attila Markó și-a făcut apariția la Timișoara pentru a se alătura colegilor politicieni reuniți la cel de-al 16-lea Congres al RMSZ. Potrivit informațiilor noastre, când a intrat în hotel în compania lui Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna, a fost întâmpinat cu aplauze puternice de către prietenii și cunoscuții săi.

În ziua de sâmbătă a congresului UDMR, el era deja așezat în primul rând la reuniunea de la Centrul Regional de Antreprenoriat din Timișoara. Întrebat de Maszol, el a spus că nu dorește să comenteze în acest moment, dar că va susține o conferință de presă la începutul lunii mai la Sfântu Gheorghe, când va povesti în detaliu calvarul său.

Context

În calitatea sa de membru al Comisiei Autorității Nationale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), Attila Markó a fost acuzat de fapte de corupția de către Parchetul Național Anticorupție (DNA). Judecătoria București l-a condamnat în primă instanță pe fostul funcționar bucureștean pentru abuz în serviciu și i-a aplicat o pedeapsă cu închisoare cumulată de cinci ani.

Attila Markó și ceilalți membri ai comisiei care evaluau cererile de restituire pentru imobile odată naționalizate au fost acuzați de DNA că au aprobat prin vot 128 de milioane de euro drept despăgubire pentru omul de afaceri Horia Simu pentru o proprietate care, potrivit acuzării, valora de fapt doar 58 de milioane de euro, prejudicierea statului fiind evaluată la 70 de milioane de euro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pentru 1 leu îți blochează conturile iar ei sunt achitați pentru 70.000.000 EURO, 350.000.000 lei

  2. Inca unul albit de mafia psdnludmr, trebuia sa fie si de la maghiari ca doar nu-s la guvernare degeaba

  3. E bun omul ! Trebuie angajat casier la BNR !!! Să trimită Câciu haita de agenți ai fiscului asupra batranilor care vand ceapă la poarta casei !

  4. S-a intors infractorul printre infractori

  5. Un „erou” al jafului politic fără frontiere etnice și doctrinare din RO.

  6. Achitat fie dar prejudiciul cine il achita ? Domnii si doamnele judecatori care au decis achitarea ? Clar, Juztitia din Romania este iindepenxenta. indepenxenta de Romania si de dreptate. Ma asgept sa fie achitati in curand toti marii xelPidatori si de identi ai fondurilor delapidate , toti cei care s-au folosit de banii publici ca de pusculita lor proprie.

  7. Deci,astuia nu i s-a aplicat prescriptia,ci a fost achitat,adică s-a constatat că a fost nevinovat.Înseamnă ca toti magistratii(trei rechizitorii ,condamnari definitive)care au dispus impotriva lui fie au fost beti,fie munca lor a fost badjocorită de tot felul de „inventii” juridice,bazate pe interpretari abracadabrante ale legilor si pe contraexpertize „cu cantec”.Evolutia preturilor la imobile,în Romania,în ultimii 20 de ani a fost sinuoasă,situatie care in mod sigur a fost invocată si folosită la expertizele din urmă de evaluare,insă rapoartele lor nu ar trebui avute în vedere,după momentul consumarii infractiunii,care nu poate sa fie decat atunci cand se remite suma de bani,reprezentand supraevaluarea imobilului.Dupa acest moment nu mai contează cum evoluează preturile.Or,la acest fericit achitat integral se pare ca a contat.