G4Media.ro

Poliţia kenyană a găsit 47 de cadavre în cazul predicatorului care și-a…

Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP

Poliţia kenyană a găsit 47 de cadavre în cazul predicatorului care și-a îndemnat adepții să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus/ Exhumările continuă

Poliţia kenyană a exhumat 47 de cadavre în apropiere de oraşul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete asupra unui predicator care le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru că aşa îl vor întâlni pe Iisus. Printre morţi se numără şi copii, relatează BBC News, citată de News.ro.

Mormintele – puţin adânci – se aflau într-o pădure, Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale a Veştilor Bune au fost salvaţi săptămâna trecută.

Liderul acestei Biserici, Paul Makenzie Nthenge, se află în arest, în aşteptarea unei înfăţişări în instanţă. Televiziunea de stat KBC l-a descris ca fiind „liderul unui cult” şi a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Unul dintre aceste morminte ar conţine cadavrele a cinci membri ai aceleiaşi familii – trei copii şi părinţii lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiţie Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: „Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Exhumările continuă.

Predicatorul Nthenge a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi susţine că şi-a închis biserica în 2019, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune.

El le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”.

Cotidianul kenyan The Standard a scris că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliţia l-a arestat pe Nthenge la 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat până au murit.

Ministrul kenyan de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată şi declarată loc al crimei.

Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea, şi-ar fi botezat adepţii în iazuri, apoi le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Isus.

Kenya este o ţară religioasă şi au mai existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate, menţionează BBC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...