G4Media.ro

Descoperire surprinzătoare în Ecuador: un recif de corali nemaivăzut cu o cantitate…

Sursa foto: Unsplash / Diogo Hungria

Descoperire surprinzătoare în Ecuador: un recif de corali nemaivăzut cu o cantitate mare de viață marină / A fost singurul recif supraviețuitor al lui El Niño, evenimentul climatic care a avut loc în zonă în anii 1982 și 1983

Cercetătorii de la Fundația Charles Darwin au descoperit un recif de corali nemaivăzut până acum în largul coastei Ecuadorului, relatează Agenția de presă Rador. Specia marină se găsește între 500 și 700 de metri adâncime în jurul Insulelor Galapagos și, în mod surprinzător, are o cantitate mare de viață marină.

„Există corali în fiecare ocean la 6.000 și chiar la 8.000 de metri. Există unii mici, dar să găsești acești corali la 500 de metri și atât de sănătoși… este un contrast frumos cu ceea ce se întâmplă în lume cu recifele de corali de mică adâncime”, afirmă cercetătoarea Michelle Taylor de la Universitatea din Essex.

Coralii se află la capătul unui lanț vulcanic format în ultimele decenii. O expediție științifică a descoperit reciful de corali datorită submarinului Alvin.

Ministrul Mediului, José Dávalos, a informat prin contul său de Twitter: „Expediția științifică în adâncuri descoperă primul recif de corali complet curat, de aproximativ 2 km lungime, la aproximativ 400 de metri deasupra unui munte submarin”.

Potrivit  CNN, pentru oamenii de știință, reciful Wellington a fost singurul supraviețuitor al lui El Niño, evenimentul climatic care a avut loc în zonă în anii 1982 și 1983. Cu toate acestea, noua descoperire ar demonstra supraviețuirea comunităților de corali din zonă de-a lungul secolelor. „Descoperirea este foarte importantă la nivel mondial, deoarece multe dintre sistemele adânci sunt degradate”, a explicat Stuart Banks, cercetător la Fundația Charles Darwin.

În plus, Banks a mai afirmat că reciful de corali „are cel puțin câteva mii de ani, dacă nu şi mai mulți ani de creștere și este într-o stare curată, nu am găsit recife de acest tip la adâncimi atât de mari”.

Rezervația marină din Galapagos a fost extinsă anul trecut, adăugând încă 60.000 de kilometri pătrați la cei 138.000 de kilometri existenți pentru a proteja speciile migratoare pe cale de dispariție atât în Ecuador, cât și în Insula Cocos din Costa Rica

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O planeta avem si ne batem joc de ea

  2. pai ce mai asteptam, cum sa mai existe asa ceva?