G4Media.ro

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, înrolat în Wagner /  Evgheni Prigojin…

Sursa foto: Sergei GUNEYEV / RIA NOVOSTI / AFP

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, înrolat în Wagner /  Evgheni Prigojin susţine că Nikolai Peskov a fost artilerist / Anul trecut, acesta a refuzat înrolarea în armata rusă: „Nu voi veni nicăieri (…) Voi rezolva problema la un alt nivel”

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, a afirmat că fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a servit ca artilerist în cadrul forţei sale private de luptători, relatează News.ro, care citează CNN.

„Dintre toţi cunoscuţii mei – voi spune asta pentru prima dată – o persoană, Dmitri Sergheevici Peskov, care la un moment dat avea reputaţia de a fi un liberal complet … Fiul său, care a trăit pentru un timp în America, dacă nu mă înşel, sau în Anglia, a venit şi a cerut să fie luat ca simplu artilerist. Şi s-a descurcat absolut bine ca simplu artilerist, cu genunchii în noroi şi r**t, cu un Uragan (lansator multiplu de rachete). Puţini oameni ştiu despre el”, a declarat Prigojin într-un interviu video cu Aleksandr Simonov, corespondentul militar al RIA FAN.

Prigojin nu a dat numele artileristului, dar presa rusă a relatat că Prigojin vorbea despre fiul lui Dmitri Peskov, Nikolai Peskov. De asemenea, Prigojin nu a precizat despre ce perioadă de timp vorbea sau dacă fiul lui Peskov a servit pentru Wagner în Ucraina.

Şeful Wagner are însă reputaţia de a face afirmaţii nefondate, adesea folosind sarcasmul.

CNN l-a contactat pe Dmitri Peskov pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns.

În septembrie 2022, Nikolai Peskov, a refuzat să se înroleze pentru a lupta în războiul pornit de Rusia în Ucraina, deși se încadra în limita de vârstă, după cum reieșea dintr-o înregistrare preluată din media rusă.

„Eu sunt Domnul Peskov, voi rezolva problema la un alt nivel”, a spus acesta, în direct, la un canal TV rus, fiul lui Dmitri Peskov.

Nikolai Peskov a fost sunat, în direct, de către un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului pentru a-i aduce la cunoștință că trebuie să se prezinte la sediu. Când a aflat despre ce este vorba, tânărul în vârstă de 32 de ani a devenit nervos și a spus că nu are de gând să meargă la comisariat pentru că el este „Domnul Peskov”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Da, si un ceas cu vâsle.
    Prop/\aganda ruseasca de 2 bani, dar in lipsa de altceva, merge si articolul asta, copy paste, cost zero, valoare zero.

    • Maine, poimâine apare articolul cu Putin care dirijează tot atacul rusesc din prima linie… După se duce chiar el cu ei… 😂😂