G4Media.ro

Israelul va începe luna viitoare să testeze în capitala ucraineană Kiev sistemul…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Israelul va începe luna viitoare să testeze în capitala ucraineană Kiev sistemul său civil de alertă care avertizează asupra rachetelor care se apropie

Testarea sistemului, care emite o alertă de culoare roșie de avertizare pentru locuitorii din zonele vizate de rachete, va fi efectuată de Comandamentul Frontului Intern al Israelului, a relatat publicația israeliană Walla, citată de Algemeiner.

Sistemul va fi conectat la sistemul de monitorizare radar din Ucraina, permițând transmiterea mai rapidă și mai precisă a alertelor către utilizatorii de telefoane mobile, precum și activarea sirenelor de raid aerian doar în acele zone afectate de atacul rusesc în curs de desfășurare.

Potrivit Walla, ministrul israelian de externe Eli Cohen a promis livrarea sistemului de alertă în termen de șase luni în timpul vizitei sale din februarie în Ucraina. Între timp, se pare că oficialii militari israelieni și ucraineni s-au întâlnit de mai multe ori în Polonia pentru a discuta despre implementarea sistemului și despre modificările necesare, având în vedere diferența de mărime dintre cele două țări, precum și tipurile de rachete utilizate de forțele rusești.

Ucraina a făcut apel în mod repetat la Israel pentru ca Israelul să echivaleze asistența sa umanitară cu ajutorul militar de când Rusia a lansat invazia în februarie 2022. Atât guvernul anterior, cât și actualul guvern al premierului Benjamin Netanyahu au ezitat să răspundă la această solicitare, temându-se că furnizarea de arme guvernului democratic de la Kiev ar putea înstrăina regimul președintelui rus Vladimir Putin, care continuă să mențină o prezență militară în Siria și, prin urmare, o potențială amenințare serioasă la adresa Israelului vecin.

Cu toate acestea, ministrul apărării al Ukrainei, Oleksiy Reznikov, a oferit joi, într-un interviu acordat unui post de televiziune ucrainean, o teorie diferită pentru reticența Israelului.

„Politicienii iau decizii în funcție de situația internă”, a susținut Reznikov. „Există o populație pro-rusă suficientă în Israel. Și, în consecință, partidele lor dansează pe aceste melodii. Prin urmare, ei găsesc orice motiv pentru a spune că acordarea deschisă de ajutor Ucrainei va însemna distrugerea echilibrului din interiorul țării și o va expune la riscuri”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa le zică si rușilor când începe testarea, ca ei „furnizează” rachetele pentru SUT.