G4Media.ro

AUR: Reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie o prioritate

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

AUR: Reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie o prioritate

AUR consideră că modelul după care funcţionează administraţia publică din România nu este sustenabil şi apreciază că reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie „o prioritate” pentru toate partidele şi societatea civilă.

„O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar şi de faptul că statul cheltuie sume uriaşe cu pensiile speciale şi cu sinecurile din aparatul administrativ. Soluţia există pentru a reduce risipa din bugetul naţional: reorganizarea teritorială şi, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituţiilor statului român cu două treimi. Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de ţară pentru România, care să fie susţinut de toate partidele politice şi societatea civilă”, se arată într-un comunicat al AUR transmis, vineri, Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi mai multe organizaţii patronale ar fi solicitat autorităţilor reorganizarea teritorial-administrativă a ţării prin reducerea numărului de judeţe de la 41 (plus Bucureşti) la 15 şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine propunerea formulată de CCIR, ea regăsindu-se printre primele 5 priorităţi ale programului de guvernare al AUR. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni şi cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar şi la depolitizarea instituţiilor publice, precum reducerea de la 8 la 4 a numărului regiunilor de dezvoltare”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, citat în comunicat.

El menţionează că aceste soluţii reprezintă „un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică şi socială în care se găseşte, (…) un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm”.

„PSD, PNL şi UDMR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluţii de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susţinem că trebuie făcute de urgenţă aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că ţara nu va mai rezista mult în situaţia actuală”, a adăugat Simion.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. ” În schimb, noi, cei din AUR, susţinem că trebuie făcute de urgenţă aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că ţara nu va mai rezista mult în situaţia actuală” USR spunea de asa ceva de mai bine de 2 ani…. Simion si AUR canta pentru ca e an pre-electoral. Daca ajung la putere, or sa faca precum Rares ruj roz, adica nimic!!!

  2. PSD-ul si hidra de paraziți ce căpușează țara s-au gândit să împută ideea așa că au ordonat spionilor ruși să o susțină așa, la mișto! 🤮

  3. Ca reorganizarea teritoriala constituie o prioritate pentru Romania se stia deja,dar nu inteleg de ce reprezinta o prioritate pentru Putinstan si Orbanistan ,tarile in numele carora presteaza trompeta alimentata cu ruble Simion.

  4. Prostii, noi vrem sa revenim la Dacia mare.

  5. Champania helctorală a lu HAUR, chonașule:

    ‘Draga Verginica (Românica), iaca scrisorica,
    Ce mai pot sa-ti spun: că sint baiat bun.
    Am facut harmata si-l hajut pe tata;
    Sint strungar la Faur, am mână de haur.
    Te-am vazut cum faci, pe bune ca-mi placi,
    Vreau sa ne-ntilnim, sa ne-mprietenim
    Socotesc ca-i bine asa, si pentru tine.
    Eu nu cheltui banii sa te vad la bhar,
    Tu ajungi o doamna, respectata chiar.
    Daca-avem noroc, cu shalariul meu
    Pin’ ma pensioniez, string bani de-un riseu’

    Sursa: Verginica – Timpuri Noi