G4Media.ro

Noi scene violente în școli. Luptă organizată între două eleve de la…

Foto: Pixabay

Noi scene violente în școli. Luptă organizată între două eleve de la școala profesională din Șcheia – Iași

Două eleve ale Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din comuna ieșeană Șcheia sunt actrițele principale ale unui film violent. Fetele au organizat un meci de lupte în timpul unei ore la care profesorul lipsea, transmite Reporter de Iași.

Pe filmare se aud colegii când le încurajează. „Dă-i cu pumnul!”, strigă asistența. Câteva zeci de secunde elevele își cară pumni, picioare și se trag de păr. O colegă încearcă să intervină, ceilalți insistă să continue meciul.

Filmarea intrată în posesia REPORTER DE IAȘI este dintr-o sală de clasă de la Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” din Șcheia și este încadrată în timp în toamna anului trecut. Fișierul video începe cu pregătirile de luptă pe care le fac două eleve: își leagă părul, își aranjează hainele, fac și câteva mișcări de încălzire.

În acest timp se aud ceilalți cum le încurajează. Un elev mută o bancă să improvizeze ringul, apoi dansează în pași de luptă spre cameră. Un altul deschide ușa să se asigure că nu vine nimeni. Nu sunt sunete pe hol, acesta pare pustiu. Apoi, elevele se așează în gardă.

Brusc, una dintre ele o lovește pe cealaltă în piept și în zona gâtului. Timp de câteva zeci de secunde, fetele își cară lovituri de picior, pumni, se trag de păr, se îngrămădesc una pe alta în soba din clasă.

Sursele din cadrul unității de învățământ susțin că Școala Profesională este în degringoladă, departe de imaginea oficială, cea din documente. „Se știe despre bătaie, nu este un secret. Scandalul a fost în timpul unei ore, când profesorul era în Cancelarie. De altfel, se întâmplă frecvent ca profesorii să stea la discuții și cafele până după jumătatea orei, câteodată nu se mai duc deloc”, a povestit, sub anonimat, un angajat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Fain, repriza 2a nu s-a filmat?

  2. Imaginea unei Romanii Educate de clasa politica dupa chipul si asemanarea ei