G4Media.ro

Bombardamente intense ale artileriei rusești care forțează „retrageri ordonate” ale ucrainenilor din…

Sursa foto: Sergey SHESTAK / AFP

Bombardamente intense ale artileriei rusești care forțează „retrageri ordonate” ale ucrainenilor din Bahmut – Ministerul britanic al Apărării

Ministerul britanic al Apărării a afirmat, în informarea sa zilnică, că trupele ucrainene au fost forțate să se „retragă ordonat” de pe pozițiile pe care le dețineau anterior în orașul Bahmut, un oraș extrem de disputat, și că în ultimele două zile au avut loc bombardamente intense de artilerie din partea forțelor ruse, scrie The Guardian.

„Rusia și-a reenergizat asaltul asupra orașului Bahmut din regiunea Donețk, deoarece forțele ministerului rus și ale grupului Wagner au îmbunătățit cooperarea. Apărarea ucraineană deține încă districtele vestice ale orașului, dar a fost supusă unui tir de artilerie rusesc deosebit de intens în ultimele 48 de ore.

Grupurile de asalt Wagner continuă să conducă avansarea principală prin centrul orașului, în timp ce forțele aeropurtate rusești au eliberat unele unități Wagner care asigură flancurile nordice și sudice ale operațiunii.

Forțele ucrainene se confruntă cu probleme semnificative de reaprovizionare, dar s-au retras în ordine de pe pozițiile pe care au fost forțate să le cedeze”, a precizat ministerul britanic într-o postare pe Twitter.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Daca păcălicii de la MoD-ul britanic zic ca e de rău, probabil ca este groaznic si nici vorba de retragere ordonata.

  2. Ceva IQ am putea sa-ti trimitem si tie! Dar ne este teama ca ar putea sa-l fure si pe asta. Asa ca ramai cu cel subunitar din dotare!

    Succesuri!

  3. Rutele de aprovizionare de acolo sunt sub controlul rusilor, dar nuveliștii britanici au omis acest detaliu.

  4. @TeoDan: Singurele chestii care le pot fura nefericiții de soldați ucraineni in Bahmut sunt câteva ore de viata in plus.

  5. Vct tu ești imparțial în războiul asta, nu? Vrei pace cât mai repede, nu? Apropo… Nu știam ca experții în domeniile lor de activitate sunt păcălici mai nou…

    • @DaciaLogan1:
      – Nimeni nu este impartial, nici macar Papa.
      – MoD-ul britanic s-a transformat in agenție de presa si – sincer sa fiu – găsesc multe dintre comunicantele lor ridicole, vezi cele cu cele N-spe cancere ale lui Putin sau cu Bahmut-ul fiind doar un targ prafuit si neînsemnat.
      Au abuzat de chestia asta încât nu mai sunt credibili, nici măcar când încearcă sa fie corecți.
      Realitatea ulterioara le-a demontat mai toate textele zilnice.

    • Dar Bakhmut chiar e un targ prafuit si nesemnificativ in contextul mai larg al scopurilor de a cuceri 1. Donbas si 2. Kiev-Ucraina in ansamblu. Si mai e nesemnificativ in raport cu pretentiile, intre timp expirate, ale rusilor vizavi de capacitatile militare rusesti. Pentru un comentator relativ obiectiv si prea greu de a fi calificat drept vatnik ai niste derapaje suspect de proruse si aluneci prea tare pe fenta Bakhmut – cheia de bolta din apararea Ucrainei.

  6. @vct
    Rusii nu controleaza (inca) rutele de aprovizionare.
    Pentru asta ar trebui sa cucereasca satul(suburbia) Hromove. Ceea ce nu au reusit.
    Drumul principal este inca utilizabil de catre ucrainieni desi este sub bombardament constant si au fost distruse convoaie intregi.
    Pe langa asta mai exista doua drumuri secundare utilizabile pentru retragere care sunt complet sub controlul ucrainean.

  7. Trollache prezent la datorie, cu tot cu Caps Lock-ul din dotare.
    Nu uita sa treci pe la casierie cat timp rublele alea mai valoreaza cate ceva.

  8. acesta este un vatnik @ vct ( ca sa intelegi pana la capat ce vreau sa spun ).

  9. la fel si asta