G4Media.ro

Părinții vor face o cerere la fiecare ciclu de învățământ preuniversitar, ca…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Părinții vor face o cerere la fiecare ciclu de învățământ preuniversitar, ca sa-și înscrie copiii la ora de religie, potrivit proiectului legii educației / Ligia Deca: Nu ne dorim în niciun fel să îngreunăm în sens birocratic viața familiilor, însă trebuie și noi să ne supunem regulilor constituționale

Înscrierea elevilor la disciplina opțională Religie se va face de câte ori elevul intră într-un nou ciclu de învățământ – primar, gimnazial, liceal, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, în cadrul dezbaterilor care au loc la Camera Deputaților pe proiectele de legi ale învățământului. Concret, părinții „vor exprima opțiunea în scris pentru fiecare ciclu de învățământ, sau până la schimbarea opțiunii”, a spus Deca, citată de Edupedu.ro.

Aceasta a fost întrebată de reprezentanții cultelor de ce există modificări în proiect, în privința orei de religie, față de actuala lege care nu face nicio referire la valabilitatea înscrierii unui copil la această disciplină opțională.

Ministra Educației a invocat o „îngrijorare a Ministerului Justiției, vizavi de constituționalitate”.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Afara cu religia din scoli. La liceele teoretice nu se studiaza matematica si fizica, in schimb se studiaza religia. Si ne mai miram de ce iese din scola.

  2. o constituție fără Allah nu e constituție !

  3. Cam asta ar fi varianta corecta. Ceerea expresa daca vrei sa optezi pentru religie.