G4Media.ro

Zelenski: Fiecare sărbătoare creştină ne arată că răul va pierde. Trebuie să…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Fiecare sărbătoare creştină ne arată că răul va pierde. Trebuie să credem. Iar noi credem

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis duminică seara, când creştin-ortodocşii sărbătoresc Floriile, iar romano-catolicii Paştele, că este nevoie inclusiv de credinţă pentru a obţine victoria împotriva agresorului rus, pentru că fiecare sărbătoare arată că răul va pierde, iar această convingere trebuie păstrată, transmite News.ro.

În contrast cu momentul de lumină al acestor sărbători, Zelenski a pus atacul din cursul nopţii de la Zaporojie, unde doi oameni, un tată şi fetiţa lui, au murit după ce locuinţa lor a fost lovită de o rachetă rusească S-300.

„Azi-noapte, armata rusă a bombardat Zaporojie cu rachete S-300. Au lovit o casă, o clădire de locuinţe. Trei persoane se aflau înăuntru. Un bărbat, o femeie şi un copil – o fată, o chema Irina, ar fi împlinit 11 ani anul acesta. A murit. A murit şi bărbatul. Condoleanţele mele. Femeia se află în stare critică, la spital, i se acordă îngrijiri medicale. Iată cum petrece statul terorist această Duminică a Floriilor. Iată cum Rusia se izolează şi mai mult de lume, de umanitate”, a subliniat preşedintele ucrainean.

„Fiecare sărbătoare creştină luminoasă ne învaţă că poate nu ştim cum, dar trebuie să fim siguri că răul va pierde. Trebuie să credem. Iar noi credem. Trebuie să aducem mai aproape înfrângerea răului. Şi noi o aducem mai aproape”, a asigurat Zelenski.

El le-a spus ucrainenilor că nu sunt singuri. „Şi lumea este alături de noi. Cu fiecare lună, cu fiecare săptămână, sprijinul creşte, cercul celor care ne susţin, care ne susţin curajul şi credinţa în viaţă, creşte. Le mulţumesc tuturor celor din lume care sunt alături de Ucraina acum, care sunt alături de noi”, a transmis liderul de la Kiev.

„Ne pregătim pentru o nouă săptămână activă, în special în activităţile noastre internaţionale, pentru a consolida apărarea, pentru a ne întări luptătorii”, a mai spus Zelenski înainte ca restul mesajului său să fie o trecere în revistă, însoţită de mulţumiri şi exprimarea recunoştinţei, a tuturor celor care „resping răul rusesc şi îi distrug pe ocupanţi – în luptă şi în spatele lor”.

„Le mulţumesc tuturor oamenilor noştri care elimină consecinţele bombardamentelor ruseşti şi îi ajută pe cei care au suferit de pe urma terorii. În Zaporojie, regiunea Harkov, regiunea Cernihiv, regiunea Sumî, regiunea Dnipropetrovsk, regiunile Herson, Donbas”, a spus Zelenski referindu-se la regiuni aflate pe linia frontului sau în apropiere.

„Sunt recunoscător fiecărui salvator şi medic, fiecărei asistente medicale, fiecărui cercetător, fiecărui poliţist… Tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale din oraşe şi sate care îi ajută pe oameni. Şi voluntarilor. Şi, bineînţeles, vreau să le mulţumesc războinicilor! Tuturor celor care se află în prezent în luptă”, a subliniat preşedintele ucrainean.

„Pe baza rezultatelor acestei săptămâni, aş dori să-i sărbătoresc în mod special pe puşcaşii marini din brigăzile separate 35 şi 36, pe luptătorii brigăzii 55 de artilerie. Ei luptă în regiunea Doneţk. În mod eficient. Vă mulţumesc băieţi!”, a spus Zelenski.

El a menţionat din nou Bahmutul, arătând că luptătorii ucraineni încă fac faţă inamicului, încă rezistă şi chiar trec la acţiuni ofensive. „Le mulţumesc luptătorilor din compania de asalt a regimentului 783 al Serviciului de Stat pentru Transporturi Speciale, luptătorilor din brigada a 5-a de asalt şi brigada 80 de asalt aeropurtat pentru acţiunile de asalt activ în Bahmut şi în direcţia Bahmut… Bravo, băieţi!” – a transmis preşedintele.

Zelenski a menţionat şi alte două direcţii în care trupele ucrainene au întreprins acţiuni de asalt: „Direcţia Sloviansk – brigada mecanizată nr. 30, de asemenea, acţiuni active de asalt. Vă mulţumim băieţi! Le mulţumesc luptătorilor din brigada 66-a mecanizată şi brigada 95-a de asalt aeropurtat pentru fermitatea şi curajul de care au dat dovadă în direcţia Lîman”, a spus el.

Liderul ucrainean nu a uitat nici „unităţile de informaţii care luptă în cele mai fierbinţi zone ale frontului”.

„Gărzile de frontieră ale detaşamentelor Luhansk şi Kramatorsk, unităţile combinate ale detaşamentelor Liov, Doneţk, Mohiliv-Podilski şi Bilhorod-Dnistrovski… Vă mulţumim, băieţi!

Forţele speciale, regimentul 50 al Gărzii Naţionale… Vă mulţumim!” – a continuat Zelenski.

„Direcţia Zaporojie – îi voi menţiona separat pe luptătorii regimentului 39 de rachete antiaeriene. Bravo, băieţi! Precizia este principalul lucru. Şi mulţumesc tuturor luptătorilor din cadrul Forţelor de Apărare Aeriană şi Forţelor Aeriene care ne protejează cu încredere cerul!” – a mai spus liderul ucrainean.

Toate aceste direcţii de pe linia frontului au fost menţionate în condiţiile în care sunt aşteptări mari ca Ucraina să treacă în curând la o contraofensivă împotriva forţelor ruseşti.

„Fie ca Duminica Floriilor de anul viitor să treacă în pace şi libertate pentru tot poporul nostru! Fie ca rugăciunile sincere pentru pace ale tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paştele să fie ascultate!” – au fost urările cu care Volodimir Zelenski şi-a încheiat adresarea către popor într-o zi de mare sărbătoare religioasă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Zelensky e creștin?