G4Media.ro

China desfăşoară manevre ”de încercuire totală” a Taiwanului

Sursa foto: Hector RETAMAL / AFP

China desfăşoară manevre ”de încercuire totală” a Taiwanului

Manevrele militare lansate sâmbătă de China în Strâmtoarea Taiwan vizează o „încercuire totală” a insulei, potrivit televiziunii de stat chineze, citată de Agerpres.

„Exerciţiul de astăzi se concentrează pe capacitatea de a prelua controlul mării, spaţiului aerian şi informaţiei (…) pentru a crea o disuasiune şi o încercuire totală” a Taiwanului, a precizat CCTV.

Armata chineză a anunţat sâmbătă exerciţii de „pregătire pentru luptă” în Strâmtoarea Taiwan, pe fondul tensiunilor cu insula după o întâlnire în Statele Unite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-Wen cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy.

Exercițiile chineze vin la doar o zi după vizita la Beijing a președintelui francez Emmanuel Macron și a șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum or reuși o încercuire totală a Taiwanului în condiția în care vor da peste portavioanele americane staționate în estul insulei?

    • Nimeni nu vreo o confruntare reala cu China. Dacă se va ajunge la război pagubele ar fi foarte mari. Taiwanul a cam pus-o. Americanii fac bine ce fac dar nu cred ca își doresc un război real cu China.