G4Media.ro

USR cere demiterea președintei Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol, pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR cere demiterea președintei Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol, pentru modul în care a condus ședința în care s-au votat modificările la codurile penale

Uniunea Salvaţi România a cerut miercuri demiterea Laurei Vicol de la şefia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Reprezentanţii USR i-au făcut acesteia o sesizare disciplinară pentru modul în care a condus şedinţa de marţi a comisiei.

„În urma dezbaterilor de ieri din Comisia juridică, a acelui simulacru de dezbateri, USR a făcut o sesizate disciplinară împotriva preşedintei Comisiei juridice, doamna Laura Vicol Ciorbă, pentru modul execrabil în care a condus această şedinţă, în care a călcat în picioare regulamentul. A votat amendamente după care le-a scos din discuţie, a supus la vot o formă care nu era pe ordinea de zi, dânsa trebuind să fie, în calitate de preşedinte de comisie, un garant al respectării regulamentului şi al trasabilităţii acţiunilor parlamentare. Nu a făcut asta cu bună ştiinţă, a încălcat regulamentul”, a declarat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adăugat că Laura Vicol a încălcat şi Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor.

„Doamna Vicol-Ciorbă şi orice parlamentar trebuie să îşi facă public orice interes ar avea în acţiunile publice atunci când este vorba despre proiecte de lege sau când este vorba despre vot. Doamna Vicol-Ciorbă a introdus şi a votat un amendament care l-ar fi ajutat pe soţul dânsei, care este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală, care are un termen la începutul lui iunie, a votat un amendament care ar fi putut scoate anumite mijloace de probă în acel dosar. Din aceste motive am făcut această solicitare şi grupul USR îi cere domnului Marcel Ciolacu să o demită pe doamna Laura Vicol-Ciorbă de la şefia Comisiei juridice şi să numească pe altcineva”, a afirmat Moşteanu.

Sesizarea depusă de USR împotriva Laurei Vicol poate fi descărcată de aici. 

Citește și Răsturnare de situație în Comisia juridică din Camera Deputaților: Coaliția PSD-PNL-UDMR a acceptat ca interceptările serviciilor să fie folosite în dosarele de corupție și a eliminat complet pragul la abuzul în serviciu / Decizia, venită la câteva zeci de minute după ce coaliția votase invers / Schimbarea radicală a fost provocată de o scurtă pauză

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ce personaje lugubre… 🤢🤢🤢🤮

  2. Țeparii PSDPNL joacă alba-neagra cu legile justiției.

  3. Troll PSD-AURusia, astia sunt sefii tai corupti care te platesc ca sa le fi idi0t util 👍🏼😂😂😂

  4. Laura Vitriol nu are cum sa demisioneze. Mai intai trebuie sa-l scape pe Ciorba sa nu dea in clocot…

  5. Are tot interesul sa-l apere pe Vladimir Ciorba. Compania sotului – Nordis a sifonat peste 500 de milioane euro din conturile marelui dezvoltator imobiliar si i-a lasat pe astia cu proiectle in aer si cu datorii de sute de milioane la furnizori. Cand o sa loveasca falimentul Nordis, vor fugi in Italia ca restul asupritilor politic.