G4Media.ro

Breaking: Percheziții la sediul central al PPE din Bruxelles / Ancheta l-ar…

Sursa foto: Facebook Mario Voigt

Breaking: Percheziții la sediul central al PPE din Bruxelles / Ancheta l-ar viza pe europarlamentarul german Mario Voigt, care ar fi coordonat campania electorală în online a PPE pentru alegerile europene (surse)

Update: Ancheta l-ar viza pe europarlamentarul german Mario Voigt (CDU), un apropiat al liderului PPE, Manfred Weber, care ar fi coordonat campania electorală în online a PPE pentru alegerile europene, potrivit mdr.de.

Potrivit publicației, Manfred Weber ar fi fost cel care l-a adus la Bruxelles, în 2019, pe Mario Voigt, pe atunci deputat al CDU din Turingia. Era vorba despre campania electorală a PPE pentru Parlamentul European, iar Weber avea nevoie de un profesionist pentru campania online, iar Voigt se pare că era omul potrivit.

Procurorii din Erfurt îl investighează de șase luni Mario Voigt sub suspiciunea de corupție în tranzacții comerciale. Din acest motiv, anchetatorii belgieni nu sunt singurii care au efectuat marți un raid la sediul PPE. Aceștia sunt sprijiniți de procurori anticorupție din Turingia.

Împreună cu colegii lor belgieni, aceștia caută informații și documente despre activitatea lui Voigt în calitate de șef al campaniei electorale online în campania electorală pentru alegerile europene din 2019. Un purtător de cuvânt al procuraturii din Erfurt a confirmat percheziția pentru publicație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procuraturii, ancheta vizează un contract cu o agenție de internet din Jena pentru campania electorală a PPE pe internet pentru alegerile europene.

Parchetul investighează suspiciunea inițială potrivit căreia Voigt ar fi primit bani tocmai de la această companie după ce aceasta ar fi primit contractul de la PPE pentru campania electorală pe internet.

„Căutăm tot ceea ce poate fi folosit pentru a clarifica din punct de vedere legal activitatea inculpatului la PPE”, spune procurorul general.

Știrea inițială: Poliția belgiană a efectuat marți (4 aprilie) un raid la sediul central al Partidului Popular European (PPE) din Bruxelles, a declarat pentru euractiv.com o sursă apropiată de această chestiune.

„Polițiștii belgieni au făcut un raid la primul și al treilea etaj al sediului central al partidului din Rue du Commerce”, a declarat sursa.

Potrivit primelor informații, poliția a ridicat computere în legătură cu o fraudă financiară în care ar fi implicat personalul PPE.

Nu au fost oferite detalii cu privire la scopul raidului.

Partidul conservator PPE este cel mai vechi și cel mai mare grup politic european. O sursă din cadrul PPE a declarat pentru Euractiv că o declarație va fi emisă în cursul zilei de marți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Corupție exista numai in Romania si Bulgaria, restul sunt uși de biserica.

    • Exista cam in toata UE si in lume, dar in dictaturi coruptia nu este recunoscuta iar in „democratiile originale” precum Romania marii corupti sunt „prescrisi” si „scapati” peste granite, numai in democratiile a la carte sunt incatusati (ca asa le sta bine)….la ei ca la noi….!