G4Media.ro

Sindicatul CGT anunță blocarea livrărilor de carburanți în „toate rafinăriile” din Franța

epa08048408 Commuters disembark a train on a platform during a general strike action at Gare Saint Lazare train station in Paris, France, 06 December 2019. Unions representing railway and transport workers and many others in the public sector have called for a general strike and demonstration to protest against French government's reform of the pension system. EPA/IAN LANGSDON

Sindicatul CGT anunță blocarea livrărilor de carburanți în „toate rafinăriile” din Franța

Nicio rafinărie franceză nu a livrat marți, 7 martie, carburanți pentru a protesta împotriva proiectului de lege al guvernului privind reforma pensiilor, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

„Greva a început peste tot, (…) cu proporții de greviști foarte diferite în funcție de sit, dar cu livrări blocate la ieșirea din toate rafinăriile în această dimineață”, a declarat Eric Sellini, reprezentant național al sindicatului CGT-Chimie. Potrivit acestuia, rafinăriile TotalEnergies, Esso-ExxonMobil și Petroineos sunt afectate de această mișcare socială.

Accesul în zona industrială din Le Havre, unde se află rafinăria TotalEnergies din Normandia, cea mai mare din Franța, care avea 75% greviști în primul schimb, potrivit CGT, este blocat de la ora 5:45, a constatat un jurnalist de la AFP. La ExxonMobil din Port Jerome (rafinărie și petrochimie), pichetarea a provocat oprirea totală a transporturilor.

Potrivit franceinfo, angajații rafinăriei TotalEnergies din Gonfreville (Seine-Maritime) au votat o grevă de 72 de ore.

Secretarul general al CFDT, Laurent Berger, a prezis luni o „zi de mobilizare extrem de puternică” și i-a cerut președintelui Republicii să nu „rămână surd”. „Putem face mai mult decât pe 31 ianuarie, care a fost deja cea mai mare zi de mobilizare de la începutul anilor 1990”, a spus el.

Solidaires speră într-un „tsunami social” care să determine guvernul să dea înapoi în privința măsurii emblematice a reformei, amânarea vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Sondaj după sondaj arată că francezii rămân în majoritate covârșitoare împotriva acestei măsuri, chiar dacă ei cred că ea va fi aplicată în cele din urmă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...