G4Media.ro

Exporturile din Bulgaria către România au crescut cu peste 40%. Investițiile bulgare…

Sursa foto: Pixabay / petto123

Exporturile din Bulgaria către România au crescut cu peste 40%. Investițiile bulgare în România, mult peste cele românești

Exporturile Bulgariei către România au crescut cu peste 40% în primele zece luni ale anului trecut și sar de 4 miliarde de euro, transmite publicația bulgarăp 24Chasa, citată de Rador.

Acest lucru a devenit clar în cadrul unei întâlniri dintre ministrul bulgar al economiei și industriei, Nikola Stoianov, și ambasadorul României în Bulgaria, Brândușa Predescu.

„Schimburile comerciale în aceeași perioadă s-au ridicat la 7,247 miliarde de euro, depășind previziunile noastre inițiale de 7 miliarde de euro pentru întregul an 2021”, a subliniat ministrul Stoianov. Companiile bulgare sunt deja lideri în anumite ramuri ale pieței românești și au o pondere semnificativă în asigurări și chiar în creditare în România. „Investițiile bulgare în România sunt de câteva ori mai numeroase decât investițiile românești în Bulgaria, iar aceasta este o tendință pe care sper să o schimbăm prin eforturi comune”, a adăugat Nikola Stoianov.

Cele două țări au convenit asupra mai multor inițiative comune în 2023, pentru a stimula schimburile comerciale și investițiile între cele două țări. De asemenea, este planificată organizarea unei reuniuni a Grupului de lucru cu experți din cele două ministere economice în a doua jumătate a anului 2023 pentru consultări și cooperare în vederea intensificării cooperării economice bilaterale.

Un alt subiect de discuție a fost și raportarea indicatorilor de către institutele de statistică din cele două țări. Cele două instituții colaborează pe baza unui memorandum semnat, dar este nevoie de o revizuire mai detaliată a datelor, a subliniat partea română. (Traducerea: Mirela Petrescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ar fi îmbucurător dacă investitorii ar fi oameni cinstiți, din clasa de mijloc, care produc cel mai mult venit bugetar.
    Dar România este iad pentru categoria aceasta care este coloana vertebrală a economiilor extrem de dezvoltate: SUA, Japonia, Germania.
    Practic de-aia România este mică dpdv economic, nu este permisă existența clasei de mijloc.
    Sper că din Bulgaria nu investește mafia sau Rusia. Întrucât mafioții si rusii mai ales învestesc, apoi eludează legi si taxe si banii câștigați ii folosesc să te atace tot pe tine ca stat. Este similar cu modul de acțiune al unui virus letal pe organism. Acesta virează metabolismul victimei spre producerea de compuși virali cu care o atacă până la moarte.

    • Frica ta este justificată având în vedere ca majoritatea „investițiilor” pe toata zona economiei strategice sunt rusești sau sub control rusesc.
      Am pus ghilimele pentru ca toată ind. metalurgica (Reșița, Târgoviște, Slatina, Tulcea, etc.) au fost preluate de Rusia pur și simplu, nu vândută.
      M-a mirat însă și faptul ca o firma austriacă precum Strabag are de fapt acționariat rusesc dar măcar asta nu a preluat active ale statului precum Lukoil, TMK șamd.
      Deci este posibil sa fie Rusia în blană de Bulgaria.

  2. Exporta castraveți 😂

  3. Rosii si castraveti si floarea soarelui da, Euroins nu.