G4Media.ro

Postul România TV, sancționat de CNA cu două amenzi de câte 10.000…

Postul România TV, sancționat de CNA cu două amenzi de câte 10.000 de lei pentru ştirile „Replică din coteţ pentru Delia” și „Marşul neomarxiştilor, cum forţează resetarea sexuală”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul România TV cu două amenzi de câte 10.000 de lei şi o somaţie publică, relatează Agerpres.

Întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite privind postul România TV pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate în luna octombrie 2022.

Prima amendă de 10.000 de lei a fost acordată pentru emisiunea informativă „Ştirile România TV” din 20 octombrie, în cadrul căreia nu s-a ţinut cont de dispoziţiile articolul 64 alineatul (1) litera a) la difuzarea ştirii cu titlul „Replică din coteţ pentru Delia”.

Articolul 64 prevede „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii”.

Cea de-a doua sancţiune, de 10.000 de lei, a fost acordată deoarece a încălcat prevederile articolului 64 alineatul (1) litera a) în emisiuni referitoare la mitingul LGBT organizat în Capitală, titlul afişat pe ecran fiind „Marşul neomarxiştilor, cum forţează resetarea sexuală”.

Somaţia publică a fost acordată pentru că nu s-au respectat prevederile articolului 65 litera b) la difuzarea unor emisiuni având ca temă accidentul rutier în care a fost implicată Monica Macovei. Printre titlurile afişate se află „Monica Macovei, scandal şi aroganţă, înregistrări uluitoare”, „Vecinele Monicăi Macovei rup tăcerea, mărturii uluitoare”, „Se îmbată Monica Macovei? Propagandista cu care chefuieşte”.

Potrivit CNA, în emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli : (…) b) între subiectul tratat şi imaginile ce însoţesc comentariul să existe o conexiune reală”.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a decis să aplice societăţilor Green Gold Media TV SRL Petroşani şi Ardelean Production Media SRL Oradea câte o somaţie publică pentru încălcarea prevederilor articolului 54 alineatul (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 – „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Puțin, ii face ciutacumocirlateve în 2 timpi di 3 mișcări, doar să îi amenințe pe unii cu dezvăluiri. 🙂
    Oricum, ciutacumocirlateve are în fiecare seara burtiera mizerabilă.

  2. Inchideti haznaua ruseasca, pute!

  3. Care teorii conspiraționiste adevarate, alea cu solzii debitate de șarlatanii bărboși în rochii negre?😅 Doar „știrile” rusești sunt cele aprobate la difuzare?

  4. Tu esti ala de zicea in pandemie ca iti iau astia cnp-ul cu termometrul? 🤣🤣🤣

  5. 🐒🇷🇺…troll de 2 ruble…..la loc comanda!

  6. Cotea, bine că ai menționat solzii. Ne poate spune cineva la câți români vaccinați le-au crescut solzi? Ar fi interesant de știut, nu-i așa, Florine?

  7. AU PLATIT AMENZILE ?
    cna DA AMENZI SI IN SCURT TIMP LE ANULEAZA. ASA-I JOACA… HOPA SHA!

  8. Florine, iti doresc si eu si tuturor celor cunoscuti tie, sa muR!ti pe capete de b0li cat mai grav3.

  9. Bai Flo_cea, voi constipationistii cu solzi pe circumvoluțiuni v-ați născut mă deja cu destule efecte secundare. Ați trecut de la trump, la antivax, la extratereștri, pământ plat și acum în bratele lui putin.
    Vai de capu’ vostru…

  10. Florin 🐒🇷🇺, 2 ruble postarea 👍

  11. bă clona je.goasa tu nai voie sa pui intrebari…mars pă front cu betivii…sau in rusiastan…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  12. foarte mici amenzile pentru toxicitatea si dezinformarile aruncate in spatiul public…absolut nesemnificative…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️