G4Media.ro

PNL, reacție la remarcile liderului PSD Paul Stănescu privind rotația guvernamentală: Noi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

PNL, reacție la remarcile liderului PSD Paul Stănescu privind rotația guvernamentală: Noi nu intrăm în discuţii şi renegocieri de funcţii. Vrem respectarea protocolului pentru că asta am promis în faţa românilor

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a ieșit imediat cu un punct de vedere, duă afirmaţiile liderului PSD Paul Stănescu conform cărora singurul punct din protocolul PNL-PSD care nu poate fi negociat este alternanța funcţiei de premier și că rotaţia la conducerea unor ministere poate fi discutată. Stroe a replicat că liberalii nu vor intra în nicio discuție pivind renegocierea unor funcții, relatează news.ro. Liberalul s-a declarat surprins de canalele pe care au ales partenerii social-democrați să poarte aceste discuţii.

Întrebat cum vede varianta vehiculată de PSD miercuri  pentru renegocierea protocolului privind rotativa guvernamentală, Ionuţ Stroe a răspuns: ”Nu a existat niciodată în coaliţie o astfel de discuţie. Noi avem un document agreat, pe baza căruia funcţionăm şi nu ne abatem de la ce am agreat. Ce pot să vă spun eu clar e că PNL nu va intra discuţii şi renegocieri de funcţii. Este exclus acest lucru, mai ales în acest moment când trebuie sa asiguram o guvernare coerentă. Vrem respectarea protocolului pentru că asta am promis în faţa românilor. Am semnat un protocol pentru stabilitate, iar oricine lansează idei de nerespectare se poziţionează pentru a risca instabilitatea ţării”.

În ceea ce pruveşte argumentul PSD privind continuitatea la ministerele la care s-a făcut performanţă şi dacă ar ceda astfel PNL către PSD anumite ministere pe care le solicită social-democraţii, Ionuţ Stroe e declarat pentru News.ro că PNL are oameni foarte buni pentru preluarea mandatelor prevăzute în protocol şi că argumentul continuităţii doar pe unele zone unde s-au făcut performanţe nu se susţine.

”PNL are oameni foarte buni pentru preluarea mandatelor prevăzute în protocol şi avem încredere în parteneri că vor asigura continuitatea la cele pe care le cedează. Argumentul continuităţii doar pe unele zone unde s-au făcut performanţe nu se susţine. În felul acesta e mai mult decât evident ca am avut un premier extrem de performant, dar asta nu înseamnă ca el ar încalcă protocolul şi nu ar ceda funcţia de premier. Guvernul Ciucă a fost unul performant şi asta o arată cifrele, iar în mai va fi rocada şi vom asigura continuitate pentru performanţă, dar în termenii prevăzuţi de protocol. Iar respectarea protocolului înseamnă să îl aplici cap-coadă, nu doar acolo unde îţi convine: dacă facem rotaţia premierilor, facem şi celelalte puncte discutate exact aşa cum sunt stipulate in protocol”, a afirmat purtătorul de cuvânt alş PNL

Întrebat dacă partenerii de la PSD au comunicat PNL şi coaliţiei acest punct de vedere, Stroe a replicat: ”Ne declarăm foarte surprinşi de canalele pe care au ales partenerii să poarte aceste discuţii, şi anume prin comunicate de presă şi nu în interiorul coaliţiei, cum era normal”.

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a transmis miercuri, printr-un comunicat, că ”singurul punct din protocolul PSD-PNL care nu poate fi negociat este alternanţa funcţiei de premier, de la Nicolae Ciucă la preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai”, adăugând însă: ”Discuţiile despre menţinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotaţiei la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens şi în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliţie. Nimeni nu trebuie să refuze eficienţa guvernamentală pentru interese personale sau politice”.

Conform Protocolului coaliîiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. PNL a promis ca ne scapa de PSD deci ce credibilitate mai are acest partid ? Sunt niste mincinosi .

    • Daca nu sunt fraudate masiv alegerile urmatoare, brelocul PSD (zis si PNL) nu are cum sa faca scor din 2 cifre.

    • Nu le-ați spus că faceți alianță cu psd. L-ați dat afara pe Orban, pentru că să puteți face ce vrea Klaus. Nu va mai voteaza nimeni!

    • Ce mincinos !
      Cat tupeu poate sa aiba !
      Ati promis ca psd-ul nu va ajunge 8 ani la guvernare.
      Ati promis eliminarea pensiilor speciale.
      Ati promis toleranta zero impotriva coruptilor si impotriva plagiatorilor.

    • Problema este că PZD-iştii vor să ne guverneze şi pe colo şi pe dincolo

  2. SINISTRII VORBELOR GOALE, SINISTRII LARILOR MANIPU, SINISTRII GANDEI PROPA.

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”.

    PROASPAT VIITORI PENSIONATI SPECIALI DE csm LUCREAZA NEOSTOIT PENTRU VIITORUL RELAXAT AL PARTIDULUI SI SECURITATII.

  3. Protocolul nu este o promisiune in fata romanilor . Protocolul este o intelegere intre doua partide . Promisiunea in fata romanilir a fost acela ” fara PSD” .

  4. PNL e sluga PSD, declaratiile sunt de forma.

  5. Ionut Stroe, esti un mare mincinos. PNL a promis „fara PSD”. Restul e cancan. V-ati lins pe bot de multe voturi. Ne vedem in toamna 2024.

  6. „asta am promis în faţa românilor”
    Ba nu, promisiunea a fost ca nu va veti alia cu PSD si a fost deja incalcata. Prin urmare puteti face orice doriti.

  7. Doar minciunile unui purtător de cuvânt,al unui partid PNL ,care e in drum spre Wallhala…doar că nu înțelege ce i se întâmplă.
    Cale bătută!

  8. Pinocchio de la Cotroceni.

  9. Le-ați promis românilor o mare m.ie. Și v-ați ținut de cuvânt. Chapeau

  10. PNL împreună cu dulapul de la Cotroceni a mințit românii, au primit voturile pentru a scăpa tara de comuniștii ci.umii roșii nu sa se strângă în brațe cu ei!!!
    Să vedem cum veți mai da ochii cu alegătorii in 24?!!!

  11. Mincinoșilor! Ați promis: fără PSD, fără corupție, fără pensii speciale, fără angajări la stat a rudelor( restructurarea ap administrativ), alegeri în două tururi, concursuri de angajări transparente… și multe altele! Ce ați făcut??? Nimic din toate astea, ba mai mult rău ați provocat! Să vă voteze neamurile voastre, punct!