G4Media.ro

Primăria Timișoara anunță că taie cablurile suspendate / Locuitorii din mai multe…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Timișoara anunță că taie cablurile suspendate / Locuitorii din mai multe zone ale orașului vor rămâne fără televiziune și internet

Mii de timișoreni din nordul orașului vor rămâne fără televiziune prin cablu și internet, după ce municipalitatea anunță că reia, la ora 23,00, operațiunea de tăiere a cablurilor care nu au fost introduse în subteran, informează Agenția de presă Rador.

Se va lucra pe Calea Aradului, iar săptămânile următoare se va interveni în zona Lipovei.

”Firmele de telecomunicații care dețin cablurile au fost notificate de mai mulți ani să le mute în subteran”, spune primarul Dominic Fritz.

El susține că timișorenii care vor rămâne fără televiziune prin cablu și internet în urma operațiunii „ghilotina” ar trebui să își rezolve problema cu furnizorul de servicii.

Dominic Fritz a declarat că în toate zonele în care sunt tuburi subterane cablurile vor fi tăiate.

Una dintre zonele în care nu există încă posibilitatea introducerii în subteran este Elisabetin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Aici greșești. Vino la Brașov și nu ai să vezi mațe atîrnând peste tot pe toți.

  2. Maniera de ” taie cablul” nu e nici oportună și nici optima din punct de vedere uman și politic . Dl primar Fritz ar trebui sa fie autoritar cu firmele distributive de servicii și mai puțin cu cetățenii români care și așa au probleme. De asemea ar trebui ca serviciile tehnice ale primăriei sa ofere alternative la un urban extrem de atipizat. Nu aștept ca consilierii primarului să citească un ziar online cu nr limitat de cititori , dar aștept ca respectul pentru cetățeni să fie maxim . Prin dialog și respectul pentru lege ( că ne convine sau nu) se pot găsi soluții corecte.

    • Cablurile sunt ale firmelor, nu ale cetatenilor.

    • Dominic Fritz, explicănd pe net:

      „M-a întrebat cineva: „de ce nu amendăm operatorii și îi obligăm să își taie cablurile”.

      Răspunsul arată absurditatea situației: Cablurile nu sunt marcate. Nu știm care cabluri aparțin cărui operator. Operatorii nu știu nici măcar care cabluri funcționează și care nu funcționează. Fără să știm cui îi aparțin cablurile, nu avem pe cine amenda. Și operatorii nu pot să-și taie singuri cablurile că nu știu nici ei…”

  3. Repede au sărit 2 troli să îi plângă pe ilegaliști.
    Orice e făcut ilegal mai ales pe domeniul p.ublic, dar și p.r.ivat, trebuie desființat.
    Bravo Fritz !

    • @Bibu: bibule, citeste articolul. Primaria le-a asigurat deja tubuluatura subterana. Problema este ca firmele nu au respectat timp de 3 ani somatia primariei de a muta cablurile in subteran.
      Ce ai vrea sa faca primaria acum? sa mai astepte inca cat timp sa mute firmele cablurile? inca 3 luni, inca 3 ani? sa nu le mai muta niciodata?

      Oare cand o sa invete si astia ca tine ca trebuie sa respectam niste reguli, sa ne respectam intre noi, nu doar sa umblam mereu cu fofarlica, sa fentam legi, sa fentam reguli si apoi sa ne ridicam poalele in cap de fiecara data cand trebuie sa tinem de o regula/decizie.

  4. Trebuia sa scapam de cablurile astea de mult, dinainte ca Timisoara sa devina Capitala Culturala Europeana. Dar niciodata nu e prea tarziu sa avem un oras mai frumos.

  5. Când vor fi tăiate și cele din București , sa dispară in sfârșit cablurile spânzurate de stâlpi? In nicio capitala europeană nu mai sunt cabluri pe stâlpi .

  6. Mare suferință că nu vei mai putea sa te uiți la Romania tv și antena3. Furnizorii sunt de vină iar ție daca nu îți merge TV sau netul ai dreptul sa nu mai plătești abonamentul . Iar de suferit nu o sa suferi fara Romania tv și antena3, ba chiar o sa devi deștept.

  7. Vor muri fudulii fara internet si televiziune …..

  8. Cablurile alea probabil nu au fost trase ilegal, au avut aprobare obținută cu ani în urmă. Dar era alt primar. Acum a venit Hans și zice că nu mai e legal. Păi nu merge așa. Aici e abuz și exces de putere

  9. Explicația lui Dominic Fritz:

    „M-a întrebat cineva: „de ce nu amendăm operatorii și îi obligăm să își taie cablurile”.

    Răspunsul arată absurditatea situației: Cablurile nu sunt marcate. Nu știm care cabluri aparțin cărui operator. Operatorii nu știu nici măcar care cabluri funcționează și care nu funcționează. Fără să știm cui îi aparțin cablurile, nu avem pe cine amenda. Și operatorii nu pot să-și taie singuri cablurile că nu știu nici ei…”

  10. Dl Fritz aberează puțin. Cablurile sunt etichetate majoritatea de către marii operatori. Sunt total de acord cu migrarea lor în subteran în condițiile în care aceasta migrare s-ar face fără a favoriza un anumit operator. Ar trebui sa fim conștienți ca aceasta migrare va duce la creșterea abonamentelor. Aceasta migrare nu se face gratuit: pe lângă costurile operaționale pentru migrare se va adaugă chiria lunara pentru folosirea infrastructurii.
    Și da majoritatea operatorilor plătesc chirie pe stâlpi primăriei și ai electrica( cel puțin cei care si-au declarat infrastructura). Dacă acel contract este în vigoare operatori pot solicita daune primăriei.
    PS: în urma cu câțiva ani un anumit operator a câștigat o licitație pentru a face infrastructura pentru primărie. Oare sa folosit de acest contract și pentru infrastructura proprie fără a plăti avize, costuri de săpătura etc? Sa ne răspundă cineva din primărie.