G4Media.ro

Erdogan: Suedia şi Finlanda trebuie să extrădeze până la ‘130 de terorişti’…

Sursa foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Erdogan: Suedia şi Finlanda trebuie să extrădeze până la ‘130 de terorişti’ pentru ca Turcia să le aprobe aderarea la NATO: Dacă nu ni-i predaţi pe teroriştii voştri, nu o putem trece prin parlament

Suedia şi Finlanda trebuie să deporteze sau extrădeze în Turcia până la 130 de ‘terorişti’ înainte ca parlamentul de la Ankara să le aprobe cererile de aderare la NATO, a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

Turcia afirmă că Suedia, în special, trebuie să adopte o atitudine mai clară împotriva a ceea ce Ankara consideră a fi terorişti, în principal militanţi kurzi şi un grup pe care îl acuză de tentativa de puci din 2016.

‘Noi am spus: uitaţi, dacă nu ni-i predaţi pe teroriştii voştri, nu o putem trece prin parlament (ratificarea cererii de aderare la NATO – n.red.)’, a afirmat Erdogan duminică seara, referindu-se la o conferinţă de presă comună avută în noiembrie cu prim-ministrul suedez Ulf Kristersson.

‘Pentru ca aceasta să treacă prin parlament, înainte de toate trebuie să ne predaţi mai mult de 100, în jur de 130 dintre aceşti terorişti’, a continuat preşedintele turc.

Suedia şi Finlanda au semnat în iunie 2022 un acord tripartit cu Turcia menit să depăşească obiecţiile acesteia.

Ca parte a acordului, cele două ţări scandinave s-au angajat să ia în considerare ‘cu celeritate şi în detaliu cererile nerezolvate de deportare sau extrădare a suspecţilor de terorism’, ţinând cont de informaţiile primite de la Turcia şi cu respectarea legislaţiei europene.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a declarat sâmbătă că timpul se scurge pentru ca parlamentul turc să ratifice cererile Suediei şi Finlandei înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare aşteptate în luna mai.

Luni, Kristersson a afirmat că ţara sa se află într-o ‘poziţie bună’ pentru a-şi asigura ratificarea de către Turcia a cererii sale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Ce diferenta intre Turcia si Romania!!!
    10 vieti de vom trai, tot sclavi vom fi!! Pam pam!!

    • Tu deja esti sclav bai ciobby, Nu ai nevoie de 10 vieti ca sa „obtii” acel statut 🤣

    • @Truth will…free!
      Tot in ruble esti platit, tot?

    • #truth will…sucks .fa ți bagajul cu Țepeș,yoyo,Eugen Monica,Mihai….și pleacă! Mai raman 129! Dacă o iei și pe sosoaca și pe simion,o sa rămână vre trei!

    • cred ca nu ai inteles nimic Turcia ESTE in nato deci crezi ca-i sclava ? ea doar santajeaza ca si austriecii

  2. Erdogan nu e Turcia decat temporar. El acum este pe val, da, numai ca valul se mai si sparge. Ceea ce se va întâmpla curând cu Erdogan, va ramane cu un gol sub placa de surf

    • Mda, wishful thinking din nou, de unde nu e…nimeni nu cere vreun pic de inteligwnta…..

    • Looool deci nu mai pot de ras cand vad behemuti gen florin zis flo.cea si parere zis disperare cum se intersecteaza ca doi bezmetici pe forumuri 😆 🤣 😂 😹 what a bunch of fcuking cocksucking losers 😆 🤣 😂 😹

  3. Erdogan e terorist.