G4Media.ro

Hunedoara: Amendă judiciară de un milion de lei pentru Sistemul Integrat de…

Sursa foto: G4Media.ro

Hunedoara: Amendă judiciară de un milion de lei pentru Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor, după rezilierea contractului cu un operator

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor (ADI Deşeuri) Hunedoara a primit o amendă judiciară de un milion de lei, într-un dosar care s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, după ce fostul operator regional de colectare şi transport al deşeurilor, SC Brai Căta SRL, a pierdut contractul de servicii pe care îl avea încheiat cu asociaţia menţionată, relatează Agerpres.

După rezilierea contractului, serviciul de salubrizare pentru Zona de colectare 3 centru, ce include şi municipiile Deva şi Hunedoara, a fost încredinţat de ADI Deşeuri Hunedoara, în octombrie 2022, unui nou operator de colectare şi transport al gunoiului, SC Supercom SA.

Decizia ADI Deşeuri a fost atacată de fostul operator de salubrizare la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi mai apoi, în instanţă.

Tribunalul Bucureşti a amendat ADI Deşeuri Hunedoara cu un milion de lei şi a decis reducerea valabilităţii contractului de servicii încheiat între ADI Deşeuri Hunedoara şi actualul operator de salubrizare până la data de 1 mai 2023, se arată în minuta şedinţei publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

„Admite în parte cererea. Constată nulitatea procedurii de achiziţie publică finalizată cu încheierea Contractului LOT3 nr. 44/10.10.2022. În temeiul art. 58 alin. (3) lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 101/2016 aplică următoarele sancţiuni alternative: – limitează efectele contractului, în sensul că reduce termenul de execuţie la 1.05.2023, dată la care contractul încetează; – aplică pârâtei ADI Hunedoara o amendă judiciară în cuantum de 1.000.000 lei. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 13.01.2023”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Zona 3 centru cuprinde oraşele Deva, Hunedoara, Orăştie, Călan, Geoagiu, Simeria, precum şi 31 de comune situate în partea centrală şi de vest a judeţului Hunedoara.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Adica o amenda ce va fi platita din bugetul de stat