G4Media.ro

Timiş: O femeie diagnosticată cu infecţie simultană cu gripă și COVID și…

Sursa foto: G4Media.ro

Timiş: O femeie diagnosticată cu infecţie simultană cu gripă și COVID și care avea comorbidități a murit

O femeie de 65 de ani care a fost diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi SARS-COV-2 a murit, la Spitalul Municipal Timişoara, fiind primul caz din judeţul Timiş de deces al unui pacient cu această dublă infecţie. Femeia nu era vaccinată nici antigripal, nici împotriva variantei Omicron și avea comorbidități, relatează News.ro.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia a fost internată la Spitalul Municipal Tmişoara.

„Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c.. Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a transmis, joi, DSP Timiş.

DSP Timiş a raportat, luni, că în ultimele 7 zile au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a anunţat, miercuri, că până atunci au fost diagnosticate 185 de cazuri de gripă la nivelul judetului, fiind 29 de internări în spitale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deci bolnavă la greu, dar shoshoackă mândră.

    • Nu era vaccinată cu ser specific contra Omicron, nu scrie nicăieri că nu ar fi fost vaccinată cu primele. Nu cred că sunt multe doze făcute cu vaccinul combinat Delta+Omicron.

      Da, împotriva gripei se mai putea vaccina, dar până la urmă ceva tot te doboară.

  2. Păi mai e un tabel publicat de voi pentru săptămâna 2-8 ianuarie în care Timișul are 1 caz de gripă raportat, 1 caz mortal de gripă. Acum au apărut 185 de cazuri în 4 zile?