G4Media.ro

The Guardian: Grupul de mercenari Wagner ar putea reprezenta acum un sfert…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

The Guardian: Grupul de mercenari Wagner ar putea reprezenta acum un sfert din combatanţii ruşi / Armata lui Putin numără acum între 350.000 şi 400.000 de oameni în Ucraina, în funcţie de pierderi

Activi în regiunea Bahmut, unde revendică cucerirea oraşului vecin Soledar, mercenarii ar constitui o parte importantă a forţelor ruse, potrivit „The Guardian”, care citează „servicii de informaţii occidentale”.

Angajaţi în Donbas de la începutul războiului, mercenarii miliţiei Wagner fac să se vorbească despre ei în ultimele săptămâni. Din 17 mai, duc o luptă înverşunată în regiunea Bahmut. Miercuri dimineaţa, şeful lor, Evgheni Prigojin, a anunţat că au cucerit oraşul vecin Soledar. O informaţie dezminţită de armata ucraineană şi de Kremlin, scrie Le Figaro, citată de Rador.

De când s-a angajat în Ucraina, grupul Wagner lasă să planeze îndoiala asupra organizării sale şi a eficacităţii sale. Totuşi, „The Guardian”, citând „oficiali ai serviciilor de informaţii occidentale”, că miliţia reprezintă o parte importantă a armatei ruse în ce priveşte efectivele. Mai precis, „există o posibilitate realistă ca oamenii din Wagner să reprezinte de acum un sfert sau mai mult dintre combatanţii ruşi”, potrivit acestor surse.

Efective grele, dar şi eficacitate sub semnul întrebării

Ce poate reprezenta această proporţie? Estimează oficialii occidentali că Wagner reprezintă un sfert din efectivele angajate la începutul războiului? Sau după sosirea celor 300.000 de mobilizaţi? Raportul nu ar fi, evident, acelaşi, de vreme ce Rusia a desfăşurat circa 180.000 de soldaţi pe 24 februarie şi că armata sa numără acum între 350.000 şi 400.000 de oameni în Ucraina, în funcţie de pierderi.

La mijlocul lui decembrie, Casa Albă estimase deja efectivele Wagner din Ucraina la 50.000 de oameni: 10.000 de mercenari şi 40.000 recrutaţi în închisorile din Rusia. În ciuda numărului lor, progresul oamenilor lui Prigojin este milimetric. Unul din oficialii occidentali care a făcut declaraţii pentru „Guardian”, estimează că le trebuie „uneori două săptămâni pentru a cuceri o singură casă”.

Datorită numărului membrilor săi şi influenţei sale, „este evident pentru noi că Wagner este pe cale să devină o putere rivală a armatei ruse regulate”, mai estima Casa Albă la mijlocul lui decembrie. Dar potrivit lui John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de securitate naţional al executivului american, miliţia „prost echipată şi prost antrenată” suferă „pierderi grele” pe câmpul de luptă.

Sursa: Le Figaro/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nesemnificativ, atîta timp cît mai mult de jumătate dintre ei sînt pușcăriași dornici de eliberare dar care nu au habar să țină un pușcoci în mînă. Carne de tun și ăștia, la fel ca recruții lui Putler.

  2. Britanicii și americanii demonstrează că războiul se face cu disciplina, echipamente corespunzătoare, logică, deșteptăciune, nu cu niste golani care angajează bețivi violatori la buleală.
    Nu numărul de bețivani este important ci echiparea, training-ul, tactica, informațiile.
    Cum credeți că ar fi cucerit Marea Britanie trei sferturi din planetă dacă s-ar fi bazat pe bețivani nedisciplinați angajați la buleală.
    Asta a dus la înfrângerea Rusiei! 😏

    • 😂😂 Ce a cucerit ma??? Acu’ cat timp?
      Ia cucerit p’aia care trageau cu arcu, imbracati in frunze??
      In ww2 ce au facut britii??
      Multi tan.talai isi fac veacu pe g4!!

    • I a

    • @ rusnacului „Truth will free” Întotdeauna incantat să văd loseri rusnaci tavalindu-se cu spume la gură! 😏

    • Deocamdata Rusia isi antreneaza efectivele profesioniste in Belarus. Tine razboiul pe loc cu acwsti combatanti prost echipati si neantrenati. Ucraina are avantajul echiparii occidentale si a unor soldati formati tot in vest. Curand Rusia va ataca in forta, cu armament de ultima generatie si cu soldati profesionisti. Insa ucrainienii stiu asta, au cele mai bune informatii. Se stie de la ziaristii francezi ca in spatele armatei ucrainiene stau americanii. Moartea generalilor rusi este opera lor. Pacea nu se intrezareste. Intr-un final cele doua tari vor fi secatuite economic si vor avea nevoie de „ajutor” substantial: ucrainienii dw la vestici, rusii de la chinezi. Razboiul rece a devenit cald.

    • Americanii,luptând de la Canalul Mânecii până la Berlin= aprox.400 de mii de morți
      Rusii,luptând de la Moscova la Berlin =20 de milioane de morți…
      Ce zice ăla cu „acu câți ani „???
      Tranșee cu orci in noroi până la genunchi,sau pline de orci morți..Identic ca in ww2.Timpul a trecut degeaba peste rasa porcească..

    • Huruiala, tu nu faci diferenta intre briti si amerindieni, ce pretentii sa am!
      In ww2 rusii au luptat singuri, e o diferenta!!
      Americanii niciodata nu au luptat singuri, in niciun ra.zbo.i!!!

    • Bai asta free zis pishtree, aka cioby zis koiobi musca-te de koaie si mesteca-le bine ma tembelulle.

  3. E incredibil cât de proști sunt rușii. Nu-și rezolvă nicio problemă, dar bagă mai mulți oameni.

  4. Meritul deosebit al Armatei lui Stalin in ww 2 a fost ca a reusit sa-si infranga aliatii nazisti cu ajutorul inamicilor anglo-saxoni. Putin încearcă cam acelasi lucru dar de unu singur.