G4Media.ro

Piese de pistol ascunse în borcane de unt de arahide, descoperite de…

Sursa foto: TSA

Piese de pistol ascunse în borcane de unt de arahide, descoperite de poliția americană la aeroportul JKF din New York

Un bărbat din Rhode Island a fost arestat săptămâna trecută după ce agenții TSA au descoperit în bagajul său părți ale unui pistol semiautomat dezasamblat, disimulate în două borcane de unt de arahide, potrivit unui comunicat de presă al Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA), citat de CNN.

Agenția a precizat că un bagaj înregistrat care conținea borcanele de unt de arahide a declanșat o alarmă într-o unitate de raze X de pe aeroportul John F. Kennedy din New York pe 22 decembrie. O inspecție mai atentă a scos la iveală piesele de armă, învelite în plastic și „sigilate” în două borcane de ceea ce pare a fi unt de arahide. Potrivit TSA, încărcătorul armei era încărcat cu gloanțe.

„Piesele de armă au fost ascunse cu artă în două borcane de unt de arahide”, a precizat și John Essig, directorul federal de securitate al TSA pentru aeroportul JFK, în comunicat. „Ofițerii noștri își fac bine treaba și sunt concentrați pe misiunea lor – mai ales în perioada aglomerată a călătoriilor de sărbători”.

Poliția Autorității Portuare a confiscat piesele de pistol și l-a arestat pe bărbat, potrivit TSA.

Călătorii care intenționează să aducă arme de foc în avion trebuie să aibă permisele corespunzătoare, să își declare armele și să le împacheteze în conformitate cu orientările TSA. Sancțiunea civilă pentru încercarea de a aduce arme nedeclarate la bordul unui zbor poate ajunge până la 15.000 de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...