G4Media.ro

 Fostul ambasador ucrainean în Germania, cunoscut pentru poziţiile dure, a ajuns viceministru…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

 Fostul ambasador ucrainean în Germania, cunoscut pentru poziţiile dure, a ajuns viceministru / A fost rechemat la Kiev după ce a comentat despre liderul naţionalist ucrainean Stepan Bandera

Andri Melnik, fostul ambasador ucrainean la Berlin, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a fost numit adjunct al ministrului de externe, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Reprezentantul guvernului în parlamentul Ucrainei, Taras Menliciuk, a anunţat numirea vineri, pe Twitter.

Melnik a fost ambasador timp de şapte ani, înainte de a fi rechemat la Kiev luna trecută, după ce a comentat despre liderul naţionalist ucrainean Stepan Bandera, o personalitate controversată până astăzi în Ucraina şi în străinătate. Ambasadorul era invitat adesea la televiziunile germane şi a afirmat că i-a luat apărarea lui Bandera pentru a arăta că acesta este o figură respectată în unele părţi din Ucraina.

Bandera a fost unul din conducătorii insurecţiei ucrainene atât împotriva naziştilor, cât şi a sovieticilor. Aliaţii săi au fost acuzaţi de asasinate în masă, ale căror victime au fost polonezii de pe teritoriul actual al Ucrainei.

După invazia rusă în Ucraina, începută în februarie, Melnik a criticat Berlinul pentru presupusa orientare pro-rusă şi a făcut lobby pentru ca guvernul german să furnizeze ţării sale armament sofisticat.

Înainte de plecarea din post, ambasadorul s-a angajat într-o controversă aprinsă online cu miliardarul Elon Musk, care propusese ca Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea deja anexată şi să organizeze noi referendumuri în teritoriile ucrainene ocupate de forţele ruse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ciudată apariția articolului….parcă erați doar pe „slava”….ofițerul de servici nu a fost pe fază?

  2. Bandera nu era cu slava Hqtl3r?