G4Media.ro

„Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război”: Prigojin susține că gruparea de mercenari…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

„Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război”: Prigojin susține că gruparea de mercenari Wagner a început să antreneze civili din regiunile rusești de la granița cu Ucraina pentru a forma o miliție și fortificații

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a declarat că organizația sa a început să antreneze civili din regiunile rusești de la granița cu Ucraina pentru a forma o miliție și a construi fortificații, relatează The Guardian.

„Wagner ajută și va continua să ajute populația din zonele de graniță să învețe cum să construiască structuri inginerești, să antreneze și să organizeze o miliție”, a declarat Prigozhin, citat de serviciul de presă al companiei sale Concord.

El a precizat că „un număr mare de oameni sunt deja pregătiți să își apere pământul”.

Prigojin a declarat că obiectivul principal al Wagner este de a începe să construiască fortificații și școli de pregătire în regiunile Belgorod și Kursk, care au fost în mod regulat lovite în ultimele luni în atacuri puse de Moscova pe seama armatei ucrainene.

„Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război”, a spus el, potrivit Agenției France-Presse (AFP), insistând că fiecare rus are dreptul de a-și apăra patria așa cum consideră necesar.

Prigojin a dezvăluit în septembrie pentru prima dată că a fondat grupul Wagner în 2014 pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența sa în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

Acest lucru a venit după ce el și Kremlinul au negat mult timp existența grupului. Servirea ca mercenar rămâne ilegală pentru ruși.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. 2 loseri :))

  2. Pe mă-sa o formează.

  3. asta o sa-i vina de hac lui Putin.

  4. Daca vreți pace, nu invadați vecinii in m o r t i i vostri

  5. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀