G4Media.ro

După ce a cumpărat Cula Greceanu cu 400.000 de euro, Consiliul Județean…

sursa foto: AGERPRES\ CRISTIAN NISTOR

După ce a cumpărat Cula Greceanu cu 400.000 de euro, Consiliul Județean Vâlcea a început demersurile pentru restaurarea imobilului monument istoric

Consiliul Judeţean Vâlcea a contractat proiectarea pentru restaurarea Culei Greceanu, urmând să aplice pentru obţinerea unei finanțări nerambursabile în vederea execuției lucrărilor la acest ansamblu arhitectural, a informat preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

Cula Greceanu se află în satul Măldărești din județul Vâlcea și a fost declarată monument istoric, fiind parte din Complexul Muzeal Măldărești care mai reuneşte Cula Duca şi Casa memorială I.G. Duca. Aici s-au desfășurat și filmările pentru producția  românească „Aferim”, sub regia lui Radu Jude.

Lucrările de proiectare pentru restaurare se vor derula pe o perioadă de cinci luni, iar valoarea contractului încheiat este de 204.000 lei.

„După ce anul trecut am reuşit să achiziţionăm şi să introducem Cula Greceanu în patrimoniul judeţului, facem şi primii paşi pentru restaurarea acestei bijuterii arhitecturale, căreia vrem să-i redăm strălucirea de altădată. Marţi, 1 noiembrie 2022, am semnat contractul pentru elaborarea temei de proiectare, a documentaţiei şi a studiilor necesare pentru obiectivul de investiţii ‘Reabilitarea Ansamblului Cula Greceanu’. Prin acest contract, în valoare totală de 204.085 lei, proiectantul se angajează să pună la dispoziţia Consiliului Judeţean, în termen de 5 luni, documentaţia stabilită”, a transmis Constantin Rădulescu.

Cula Greceanu a fost achiziţionată anul trecut de CJ Vâlcea, de la urmaşii familiei Greceanu, cu aproximativ 400.000 de euro.

„Pornim pe un drum complicat, dar care ne va aduce spre reabilitarea acestei cule, importantă pentru Vâlcea, dar şi pentru România. Odată finalizată proiectarea, vom putea aplica pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în vederea restaurării ansamblului arhitectural”, a mai transmis preşedintele CJ Vâlcea, conform Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu e de rău, dar asta este nivelul „jurnaliștilor” făcuți la norma. Dacă ploua, îți spun că e furtună, dacă adie vântul, este tornada, iar dacă cineva s-a lovit la deget, a fost o mare tragedie. Nu uită în schimb să ne spună zilnic de ce a mai făcut prodanca sau gică manelistul.