G4Media.ro

900 de tractoare blochează Bruxelles / Poliția folosește tunuri cu apă /…

Sursa foto: Captură video

900 de tractoare blochează Bruxelles / Poliția folosește tunuri cu apă / Mai multe rute care merg către centrul orașului sunt blocate de poliție / ”Nu ne vom calma”

Aproximativ 900 de tractoare sunt prezente în Bruxelles, concentrate în Cartierul European, potrivit unei numărători oficiale efectuate de poliție în zona Bruxelles-Capital/Ixelles, luni, în jurul orei 11.00, anunță 7sur7.be.

Tractoarele, care continuă să se deplaseze spre capitala Belgiei, au format o lungă procesiune, blocând mai multe autostrăzi.

„Ne-am întors pentru a reitera cererea noastră numărul unu, care este de a garanta fermierilor un venit decent. Iar pentru a realiza acest lucru, nu avem altă soluție decât să ne îndepărtăm de politicile de liber schimb și de de reglementare a pieței”, a subliniat Timothée Petel, responsabilul politic al unei federații a fermierilor, Fugea.

Federația fermierilor spune că așteaptă „acțiuni ferme în aceste probleme” din partea Comisiei Europene și consideră că deciziile recente ale acesteia sunt „în mare parte insuficiente”.

„Comisia propune să pună în așteptare anumite norme de mediu (ceea ce nu am cerut) și să simplifice procedurile administrative. Este adevărat că acest lucru este necesar pentru agricultori, dar nu se referă la prioritatea noastră, care este stabilirea unor prețuri echitabile”, a insistat Timothée Petel.

După o lună și jumătate de mobilizare, starea de mobilizare a fermierilor continuă.

„Fermierii sunt din ce în ce mai furioși, tocmai pentru că nu vedem nicio acțiune concretă în ceea ce privește cererile noastre legate de venit. Atâta timp cât nu se vor lua măsuri ferme, în special în ceea ce privește stoparea acordului UE-Mercosur, nu ne vom calma și vom continua să menținem presiunea”, a conchis Timothée Petel.

În această dimineață, fermierii au reușit să forțeze o blocadă a poliției la Bruxelles, la intersecția dintre Avenue d’Auderghem și Rue Belliard, cu ajutorul tractoarelor lor. Poliția a trimis întăriri de urgență în timp ce oamenii de ordine sunt atacați cu bălegar, obligându-i să se retragă mai departe.

Poliția a desfășurat tunuri cu apă pentru a stinge flăcările aprinse pe o stradă din Bruxelles de către fermierii veniți să manifesteze. Fermierii încercau să mențină aprins focul, făcut din cauciucuri de tractor și paie, în fața vehiculelor de poliție echipate cu tunuri cu apă.

În timp ce sute de tractoare continuau să se revarsă luni dimineață pe străzile cartierului european (poliția a numărat peste 300 de tractoare în jurul orei 8.30), cerul s-a înnegrit cu fum negru.

Pentru a-și exprima furia, fermierii au insistat să aprindă acest foc de mari dimensiuni, făcut din paie și anvelope, în timp ce poliția a încercat cu disperare să îl stingă cu ajutorul tunurilor cu apă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Problema este alta: de ce serviciile nu dovedesc implicarea Rusiei in aceste destabilizări și arestează liderii care fac scandal și sunt implicați? De ce dorm in papuci pe bani foarte mulți toate serviciile ?

  2. Acum nu mai sunt regulile de mediu cele care dor. Preturile sunt problema. Si pt ele dam fla toate anvelopele si paiele aduse cu noi in cabina. Asa nu se mai poate!

    Culmea culmilor… ai seceta istorica, ai razboi, dar te faci pe ea de seceta si razboi, arunci produsele in sant si le dai foc. Si urli, si blochezi si te dai cu dosul de asfalt… ca vezi doamne cat e de nedreapta viata cu tine.