G4Media.ro

Familia unei femei moartă într-un spital din Italia primește daune de 600…

Sursa foto: Pixabay / 3D Animation Production Company

Familia unei femei moartă într-un spital din Italia primește daune de 600 de mii de euro / Motivul: A contactat o infecție nosocomială pe durata spitalizării

Tribunalului din Catania a acordat despăgubiri în valoare de 600.000 de euro pentru un soț și cei doi copii, ai unei paciente decedate într-un spital din provincie, anunță genția de presă ANSA.

Tribunalul din Catania a condamnat Policlinica Vittorio Emanuele la plata a peste 600.000 de euro pentru despăgubiri soțului și celor doi copii ai unei femei care a murit în 2014, la vârsta de 60 de ani, după trei luni de agonie.

Spitalul a fost găsit vinovat că a provocat infecția care a dus la moartea pacientei.

Potrivit instanței, „ca urmare a eșecului personalului medical, pacienta a suferit o infecție foarte gravă care a dus la decesul acesteia”.

Potrivit raportului de expertiză tehnică judiciară, decesul „trebuie atribuit unui șoc septic care a luat naștere în urma unei infecții nosocomiale în timpul șederii sale la spitalul Ove-Ferrarotto din Catania”.”

Pentru judecător, „ipoteza că, dacă doamna” ar fi fost spitalizată și îngrijită într-o unitate sanitară „curată”, nu este deloc sustenabilă, aceasta ar fi fost expusă numai și numai la riscurile asociate bolii sale cardiace și operației pe cord, dar cu siguranță nu ar fi contractat cumplita infecție nosocomială care a jucat un rol decisiv în producerea decesului”.

Prin urmare, judecătorul a condamnat spitalul la plata a 75 050 de euro către cei trei membri ai familiei ca despăgubire pentru daune iure hereditas, plus despăgubiri pentru daune iure proprio în favoarea soțului pacientei decedate (201 900 de euro), a fiului (161 250 de euro) și a fiicei (168 250 de euro). Hotărârea în primă instanță a Tribunalului din Catania putea fi atacată cu recurs.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...