G4Media.ro

70.7% dintre infectări și 88.8% dintre decesele COVID de săptămâna trecută au…

70.7% dintre infectări și 88.8% dintre decesele COVID de săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, anunță INSP / Numărul testelor pentru COVID, la cel mai mic nivel din ultimele 10 săptămâni

70.7% dintre infectările cu coronavirus și 88.8% dintre decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Numărul testelor pentru COVID a scăzut în continuare, ajungând la cel mai mic nivel din ultimele 10 săptămâni.

Rata de pozitivare a testelor a fost în jur de 7%. Marea majoritate a testelor au fost rapide.

În săptămâna 15-21 noiembrie, 32.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Brașov, Timiș și Bihor, iar 27.3% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Prahova, Mureș și Arad.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 101 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

De la începutul pandemiei, 85.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 55% din decese au fost la bărbați. 93.1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Waxxx albina. Știm cum se fac raportările la noi, ce naiba…

  Chiar, București, Cluj, Brașov, Timiș nu sunt cele mai injectate județe? Întreb și eu, nu dau cu parul…

 2. si vindem vacante pe Luna

  la milionari

  🙂

 3. Greșit!
  Poate ați vrut să spuneți: ” persoane care nu dețineau certificat de vaccinare”

 4. Fiind vorba de INSP întreb: Fraților, ati numărat bine astăzi?
  Doua la prefectura, doua la școala de fete…

 5. Mare binecuvântare pandemia asta! Crema prostimii a murit! Dacă s-ar lua așa caimacul an de an, am deveni o societate mai bună, demnă să colaborăm pentru colonizarea si teraformarea altor planete. Trebuie doar să scăpăm de tembeli.

  • Și de obezi, fumători, alcoolici, sedentari ar trebui să scăpăm !
   Te încadrezi ?

 6. Ok. Din statistica asta reiese clar ca infectarile sunt direct proportionale cu rata de „imunizare”.
  Deci, privind strict statistica, fiecare om se infectează la fel, indiferent dacă este sau nu vaccinat.
  Acum punem stop și ne întrebam câți din cei 30%, care au fost pozitivi vaccinați, nu au prezentat simptome și câți din cei 70% nevaccinații nu au prezentat simptome covid. Răspunsul în cazul pozițiilor nevaccinații nu îl putem stabili noi, dar în cazul pozițiilor vaccinați este evident 0000, pt. că niciun vaccinat fără a prezenta simptome, nu se testează de buna voie acasă sau la vreo fabrica sau instituție care se respecta și testează periodic angajatii, întrucât el are certificat verde.
  Așadar câți vaccinați asimptomatici sunt liberi sa circule în voie, fără a cunoaște ca sunt infectați și răspândesc virusul în comunitate.
  Sper ca cei vaccinați sa realizeze singuri ca reprezintă un pericol mai mare pentru apropiați, decât cei nevaccinații. Astfel sper ca măcar ei, care sunt atât de grijulii cu semenii lor, sa ia masuri reale de protejare a fraților lor, căci de la guvernanți se pare ca se dorește exact opusul: infectarea cât mai multor oameni pt. stimularea și justificarea vaccinarii în masă.
  P.S. Cei care vor spu e acum ca nu se moare atât în cazul vaccinatilor va rog sa observați ca trendul deceselor în rândul vaccinatilor este în crestere (dacă la începutul valului 4 era de aprox. 7-8% din decese, acum a sărit de 12 %.).