G4Media.ro

7.000 de tablete de Arbidol, găsite ascunse într-un microbuz ucrainean, la Vama…

Sursa foto: Obiectiv de Suceava

7.000 de tablete de Arbidol, găsite ascunse într-un microbuz ucrainean, la Vama Siret / Medicamentul nu este autorizat în România

350 de cutii care conțineau 7.000 de capsule antivirale au fost găsite de polițiștii vamali după ce au fost ascunse în plafonul unui microbuz înmatriculat în Ucraina și condus de un bărbat de 46 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, anunță Obiectiv de Suceava.

Teoretic, valoarea medicamentelor confiscate este de 17.500 de lei, dar vândute pe piața neagră din România ar fi adus sume de câteva ori mai mari contrabandiștilor. Arbidol/Arbivir nu sunt un medicamente autorizate în România și sunt folosite neoficial și în mod voluntar în tratamentul unora dintre pacienții COVID, iar eficiența lor asupra infecției provocată de coronavirus nu este confirmată.

Pe 10 noiembrie, Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a lansat un comunicat de presă în care anunța că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România, el nefiind autorizat nici în Moldova.

Sursa foto: Obiectiv de Suceava

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. hmmm..am citit tablete „android”

  • Ca sa vedem cu toți pana unde merge mizeria politicienilor români pe care i, am girat sa ne reprezinte, au lăsat premeditat farmaciile și spitalele fără tratament, în tip ce uni din politicieni își fac tratament cu arbidol, cazu ciolacu, care ne, a prezentat schema de cumpărare, însă pt poporul de rand nu este voie

  • @prispanu
   Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București arată că la spitalul unde lucrează medicamentul a fost folosit, într-un studiu experimental.

   „De-a lungul pandemiei, au fost multe antivirale încercate, dar Arbidolul a fost printre ele. A fost folosit în unele zone din lume – în cantitate mare în Rusia și spațiul ex-sovietic, iar apoi a fost folosit și în alte țări. Dar n-a căpătat o aprobare definitivă în așa fel încât să fie adus oficial. Nu se pune problema că nu poate fi folosit, l-am avut și noi, la nivel de studiu cu rezultate bune, dar această situație trebuie văzută așa cum e, nu e nimic miraculos”, a explicat Adrian Marinescu.

 2. Deranjeaza Arbidolul,costa 5 lei in farmacie,nu 500 euro pastila Pfizer scoasa nou pe piata si care face acelasi lucru!

  • E atat de eficient..ca rusii mor pe capete.

  • Vorbesti de profit ? Arbidolul se vinde, sub licenta ruseasca, in China, India si spatiu ex-sovietic, adica aproape 3 miliarde de clienti.
   De ce ar risca producatorul sa il bage la aprobare in Europa si sa riste sa dovedeasca ca nu e bun de nimic , cand conform internenetului, e medicamentul minune ?

  • „Pe 10 noiembrie, Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a lansat un comunicat de presă în care anunța că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România, el nefiind autorizat nici în Moldova.”

   FALS, arbidol e autorizat in Moldova, altfel nu s-ar vinde in farmacii… dar nu costa 5 lei cutia, e in jur de 150 de lei moldovenesti cutia… cam 40 de lei romanesti. si pentru tartament ai nevoie de cel putin 2 cutii, deci nu e asa de ieftin.

  • @ margo..Arbidol nu este autorizat nici in Rep. Moldova. Acolo este autorizat Arbivir si Arpeflu.
   Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră. Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM).
   “În Nomenclatorul de Stat al medicamentelor pot fi găsite însă produse cu aceeași substanță activă – umifenovir,… fiind vorba de:
   1. Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B);
   2. Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA)… AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19.”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova.

  • Mey amok Arbidolul a fost testat pentru o perioada chiar la spitalul Matei Balș. Iar dr. Adrian Marinescu a afirmat ca a dat rezultate bune pentru formele ușoare si chiar medii ale bolii. Aici e vorba de interese politice, nu despre sănătatea oamenilor! Referitor la cum si cat mor rușii pe capete ai la dispoziție worldmeter-ul pentru a face niște comparații! Așa ca nu mai manca ce nu trebuie…..

 3. ∆∆∆Baieti,mai usor cu pianul pe scari,pana una,alta,a scos si Pfizer pastila care face fix acelasi lucru,face axelasi lucru si costa de 50 de ori mai scump.

  • Colache, sa te tratezi acasa pana in ultima clipa cu acea pastila , ok ?
   Daca nu te vindeci , apelezi la becali post mortem .

  • Arbidolul este o pastila pentru gripă. Nu are nicio treabă cu coronavirusul. De fapt pare că nu prea are efect impotriva niciunui adenovirus.

 4. si daca nu i inregistrat in Romania , care este problema? ANM ul n are cum sa mi zica ce medicamente sa iau eu ca pacient .

  • Mă acesta , odata ce nu intelegi din ce motive suntem in UE si ce trebuie sa indeplinim , in tratatul semnat , ar trebui sa te abtii de orice fel de comentarii .
   Cand rusul este ostil si sarlatan (elita , nu populatia ) …ce treaba trebuie sa ai cu ei ?
   Il poti procura la negru oricum , sanatate maxima !

  • In cazul ăsta probabil te duci in Ucraina la tratament dacă te schilodește, nu ? Că acolo e aprobat, aici nu e.

 5. Si uite asa creste pretul la negru la pudra asta de talc ruseasca.

 6. Studiu recent facut pe maglavaitu Pfizer experimental arata ca are eficacitatea maxim 4 luni, facut în rapeluri și Buster oare de câte doze este nevoie pt a te considera imunizat și care ar fi consecințele pe termen mediu și lung la atâtea expuneri cu acest vacvin