G4Media.ro

67 de saci cu gunoaie adunați în doar două ore de pe…

Sursa foto: We Radio Sfântu Gheorghe

67 de saci cu gunoaie adunați în doar două ore de pe malurile Oltului la Sfântu Gheorghe / Acțiune voluntară a unor liceeni

Peste 40 de tineri voluntari, elevi ai Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe,  au luat parte joi, timp de două ore, la prima acțiune organizată în acest an de Fundația Comunitară Covasna, pentru ecologizarea malurilor Râului Olt din municipiu, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Reprezentanții Fundației au transmis că în urma acțiunii au fost colectați 67 de saci plini cu deșeuri. Cantitatea este ușor mai ridicată față de ediția de anul trecut, când s-au strâns 60 de saci cu gunoaie, însă este considerabil mai mică față de cantitatea de deșeuri adunate în 2021 – circa 300 de saci.

„Astăzi am strâns 67 saci de deșeuri de pe malul Oltului. Mai important, că tinerii Liceului de Artă Plugor Sándor au făcut malul Oltului mai curat și mai frumos”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna într-o postare pe Facebook.

Acțiunea de ecologizare a malurilor Râului Olt a fost organizată ca parte a programului „Oltul cu apele curate”, lansat de fundația Comunitară Covasna în urmă cu doi ani, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde.

În cadrul proiectului, în colaborare cu TEGA, Apele Române – SGA Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, au fost amplasate panouri informative dar și camere de supraveghere video în zonele din apropierea Râului Olt unde apăreau frecvent depozite ilegale de deșeuri. În urmă cu doi ani, în luna august, la confluența Oltului cu pârâul Debren a fost amplasată o barieră plutitoare în lungime de 16 metri, pentru canalizarea deșeurilor spre mal, de unde să poată fi colectate mai ușor de către voluntari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...